مدیرکل منابع طبیعی کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان، بزرگترین استان بیابانی کشور است گفت: از ۱۷ شهرستان شمال استان، ۱۴ شهرستان تحتتأثیر فرسایش باد هستند.
به گزارش کرماننو به نقل از باشگاه خبرنگاران، علیرضا ابوالحسنی مدیرکل منابع طبیعی کرمان گفت: در سطح استان ۲۸ کانون فرسایش بادی داریم که حدوداً ۱۴ شهرستان را شامل میشود.
او با اشاره به اینکه استان کرمان، بزرگترین استان بیابانی کشور است، افزود: از ۱۴/۴میلیون هکتار اراضی شمال سطح استان کرمان، نزدیک به ۶/۶میلیون هکتار بیابان است که ۲۰درصد بیابانهای کشور را شامل میشود.
مدیر اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان با بیان اینکه این اداره کل، پیشانی اداره بیابانزدایی کشور است، اظهار کرد: در سنوات گذشته اقدامات بسیاری در زمینه بیابانزدایی بهویژه در شرق استان انجام شده است.
ابوالحسنی بیان کرد: پدیده ریزگرد و فرسایش بادی که در منطقه شرق استان داریم، بیشتر متأثر از خارج استان و از سمت کویر غرب کشور و بهویژه سمت یزد، اصفهان و تالاب جازموریان است.
او تصریح کرد: اولویت ما در شرق استان بر اساس مالچپاشی است؛ به دلیل وقوع پدیده فرسایش بادی در شرق استان، تثبیت شنهای روان اولویت سازمان است که در سنوات گذشته هشت هزار هکتار اولویت مالچپاشی استان بوده است که تاکنون ۶ هزار هکتار مالچپاشی انجام شده است و دو هزار هکتار باقیمانده نیز امسال انجام خواهد شد.
او افزود: سال گذشته نزدیک به ۳۵۰ میلیارد تومان برای پروژه مالچپاشی در نظر گرفته شد که در شرق استان هزینه کردهایم و مضاف بر اینکه ۵۰ میلیارد تومان در زمینه آبخیزداری که تأثیر مستقیم بر جلوگیری از فرسایش آبی و بادی دارد، هزینه شده است.
ابوالحسنی در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه بیابانزدایی با بیان اینکه بذرپاشی، بذرکاری، کنترل هرزآبها، استفاده از تله رسوبگیر، بادشکن بیولوژیک از سوی اداره کل انجام شده است، گفت: چرای بیرویه دام یکی دیگر از عوامل بیابانی شدن استان است و اگر از چرای بیرویه دامها جلوگیری نکنیم، پوشش گیاهی فقیر و به سمت بیابانی شدن پیش خواهد رفت.