به علت تغییرات آب و هوایی و خشکسالی


رشد ۱۰۰ درصدی عقرب‌گزیدگی در جنوب کرمان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت با اعلام رشد ۲ برابری میزان عقرب‌گزیدگی در جنوب کرمان به علت تغییرات آب و هوایی و خشکسالی توصیه‌هایی را در امر درمان و نحوه پیشگیری شهروندان ارائه می‌کند.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از ایرنا، طاهره بیگ‌زاده روز چهارشنبه با بیان اینکه از اواخر بهار میزان گزش عقرب در جنوب کرمان شروع می‌شود و در مهرماه فروکش می‌کند اظهار کرد: میزان عقرب‌گزیدگی در این منطقه طی پارسال در مقایسه با سال قبل از آن ۲ برابر شده است که تغییرات اقلیمی موجب نزدیک‌تر شدن این حشرات به محل زندگی انسان‌ها شده است.

وی پیش‌بینی کرد میزان عقرب‌گزیدگی با توجه به ادامه شرایط خشکسالی افزایش یابد بنابراین نیاز به آموزش‌های بیشتر به مردم وجود دارد.

معاون علوم پزشکی جیرفت با اشاره به اینکه در اواخر بهار میزان گزش توسط عقرب آغاز می‌شود، در ماه‌های تیر، مرداد و شهریور اوج می گیرد و در مهرماه فروکش می‌کند افزود: ریزبافت بودن خاک و وجود سنگ‌ریزه، محیطی مناسب برای زیست انواع عقرب‌ها در جنوب کرمان فراهم کرده است.

بیگ‌زاده با اشاره به اینکه در جنوب کرمان ۲ نوع عقرب خطرناک وجود دارند اضافه کرد: گادیم یکی از این عرقب هاست که نیش آن درد ندارد و در گویش محلی به الماس، الماسک، دمکشون و آمادوک نیز معروف است.

وی با بیان اینکه رنگ این عقرب زرد و انبرک‌های آن تیره است ادامه داد: این نوع عقرب در اکثر نقاط جنوب کرمان از جمله در دلفارد، خالق‌آباد، چاه ابراهیم، نودژ، کندر، زهکلوت، رمشک، مارس، چشمه، دهکهان و هرجا کوهپایه و تپه باشد، دیده شده است.

عقرب گادیم

بیگ‌زاده یکی دیگر از عقرب‌های خطرناک جنوب کرمان را عقرب سیاه معرفی و بیان کرد: گزش کودکان زیر ۱۰ سال و افراد بالای ۶۰ سال توسط این عقرب و عقرب گادیم می‌تواند کشنده باشد و باید بلافاصله به نزدیکترین مرکز درمانی منتقل شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تاکید کرد: بعد از انتقال فرد نباید اصرار به ترخیص بیمار داشته باشند چراکه پادزهرها حساسیت‌هایی ایجاد می‌کنند که باید فرد تحت نظر بماند.

پرهیز از درمان سرخود و راه‌های کنترل در منازل

وی با بیان اینکه برخی درمان‌های سرخود بی‌نتیجه و خطرناک است اضافه کرد: نباید به فرد گزیده شده استرس داد و نباید فعالیت کند تا گردش خونش سریع‌تر نشود.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جیرفت یادآور شد: عقرب زمان تهدید نیش می‌زند به عنوان مثال اگر در کفش باشد و فردی کفش را می‌پوشد احساس تهدید می‌کند و نیش می‌زند بنابراین باید قبل از پوشیدن، کفش را تکان داد.

وی اظهار کرد: عقرب‌ها با توجه به نوع تغذیه در کنترل دیگر حشرات مفید هستند و برای درمان برخی بیماری‌ها مثلا سرطان نیز از ترکیبات زهر عقرب استفاده می‌شود همچنین ترکیبات ضد درد در زهر عقرب گادیم دیده شده است.

بیگ‌زاده با اشاره به راه‌های کاهش عقرب گزیدگی گفت: باید درزهای منازل گرفته شود و منازل در برخی مناطق جنوب استان کرمان نیاز به بهسازی دارد.

وی با بیان اینکه افراد به میزان درد گزش عقرب توجه نکنند تاکید کرد: آن نوع از گزش‌ها که درد ندارد، خطرناک‌تر است.

بیگ‌زاده یادآور شد: نباید خوددرمانی شود و در سریع‌ترین زمان، فرد گزیده شده به درمانگاه برسد و عقرب را هم همراه خود بیاورند.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=103892
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.