فداکار استاندار کرمان در اولین روز کاری هفته در شورای گفتوگو بار دیگر به سیاستهای غلط در معادن حمله کرد او بهصورت مشخص از مس نام برد و گفت: مس ۵۵ هزار میلیارد تومان سود دارد که ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان آن رانت انرژی است.
به گزارش «کرمان نو» استاندار کرمان در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در اعتراض به اجرایینشدن ماده ۲۰ قانون معادن و گرفتن محدودههای معدنی از افراد غیرمتخصص، گفت: متأسفانه اکنون جای خالی در استان نداریم و همه پهنهها مسدود شدهاند.
محمدمهدی فداکار در این جلسه با بیان اینکه در بحث پهنههای معدنی و اجراییشدن ماده ۲۰ قانون معادن کاملاً جدی هستیم، گفت: اولین کسی که در استان بیشترین پهنههای معدنی را گرفته و هیچکاری انجام نداده است، ایمیدور است و باید این مسائل پیگیری شود.
فداکار در این جلسه با ذکر یک مثال عینی در خصوص اجرایینشدن ماده ۲۰ و مشکلات استان، توضیح داد: پهنههای معدنی به افراد غیرمتخصص واگذار شده و در مواردی واگذاری آنها به پیرمردان و پیرزنها دیده میشود.
او دراینرابطه ادامه داد: اکنون یک پهنه معدنی در اختیار پیرزنی بوده با مرگ او بین وراث در خصوص این معدن بحث است و متأسفانه این وراث هیچکدام تخصصی در بحث معدن ندارند.
استاندار کرمان در این نشست همچنین از رانت انرژی معادن انتقاد کرد و از معاونش خواست تا میزان مصرف انرژی شرکت مس محاسبه شود. فداکار دراینرابطه، گفت: مس ۵۵ هزار میلیارد تومان سود دارد که ۱۰ تا ۲۰ هزار میلیارد تومان آن رانت انرژی است.
او در این جلسه بر حذف رانت انرژی تأکید کرد و گفت: بهتر است این رانت انرژی به معادن داده نشود تا مجبور نشویم برق کشاورزان را قطع کنیم و این افراد را دچار مشکل کنیم.
استاندار کرمان در همچنین از سرمایهگذارینکردن معادن در بحث بهرهوری انتقاد کرد و گفت: الان داریم کاتد مس را قیمتهایی بین ۴ تا ۵ هزار دلار صادر میکنیم و کاری دراینرابطه نمیکنیم و حتی مفتول مسی نساختیم، درصورتیکه با سرمایهگذاری میتوانیم ۱۵ مجموعه مثل مس شهید باهنر داشته باشیم.
فداکار با بیان اینکه بایستی سرمایهگذاری در حوزه تکنولوژی و کارهایی ازایندست داشته باشیم، گفت: متأسفانه معادن کاری انجام نمیدهند و عادت کردند که یک پول قلمبهای همیشه برایشان بیاید، درصورتیکه با سرمایهگذاری در این حوزهها علاوه بر سودآوری میتوانند از تخفیفات قانونی هم بهرهمند شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان: معادن، پروژههای تحقیقاتی را به دانشگاههای استان ندادند
به گزارش «کرمان نو» معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی از همکاری نکردن معادن با دانشگاههای استان خبر داد.
به گفته امیر حسنزاده، معادن پروژههای تحقیقاتی را به دانشگاههای استان نمیدهند و این پروژهها را با دانشگاههای دیگر انجام میدهند. او در همین رابطه ادامه داد: وقتی معادن، پروژههای تحقیقاتی را با دانشگاه تهران میبندند، چطور توقع دارند دانش در استان افزوده شود.
حسنزاده در این جلسه با بیان اینکه معادن بزرگ باید پیشران باشند، اما بخش خصوصی بزرگ ما حضور پررنگی ندارد، گفت: در معادن در حد نسل یک و ۲ هستیم و هنوز به نسل سه هم نرسیدیم و ابتدا باید نسلها را به مرحله بالاتر ببریم و بعد به فکر هوشمندسازی باشیم.