معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان:


کمبود ماده اولیه سهمیه توزیع شربت اپیوم در کرمان را کم کرد

0

توزیع شربت اپیوم در کرمان با کاهش شدید سهمیه روزانه بیماران از ۲۳ سی‌سی به ۸ سی‌سی مواجه شده است. موضوعی که معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان آن را ناشی از کمبود ماده اولیه در سطح کشور و نه بدهی سازمان غذا و دارو عنوان کرد. این محدودیت در حالی است که بیماران سالخورده و کم‌برخوردار توان خرید دارو با قیمت‌های بازار آزاد را ندارند.

گزارش اختصاصی کرمان‌نو – فاطمه آقاملایی – بر اساس اطلاعات رسیده به کرمان‌نو نزدیک به ۲۰ روز است سهمیه توزیع شربت اپیوم شربتی که برای ترک مواد مخدر استفاده می‌شود در کرمان کاهش پیدا کرده است؛ مددجویانی می‌گویند سهمیه روزانه هر بیمار از ۲۳ سی‌سی به ۸ سی‌سی رسیده، آن هم بدون بخش‌نامه یا دستورالعمل کشوری.

طبق گفته مددجویان بدهکاری سازمان غذا و دارو علوم پزشکی کرمان به کارخانه‌ها موجب شده این شربت به این سازمان فروخته نشود و در بازار آزاد نه تنها کمبود وجود ندارد، بلکه قیمت شربت افزایش هم پیدا کرده است و انبار مغازه‌دارها از انبار رسمی غذا و دارو پرتر است؛ دارویی که بیماران سالخورده و کم‌برخوردار، توان خرید آن با قیمت‌های آزاد را ندارند.

علی اسدی‌پور، معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پاسخ به علت کاهش سهمیه گفت: مقدار توزیع از ۲۳ سی‌سی روزانه به ۸ سی‌سی کاهش یافته و دلیل آن این است که کارخانه‌های تولید شربت اپیوم، تریاک مورد نیاز به‌عنوان ماده اولیه را دریافت نکرده‌اند و به همین دلیل امکان تولید نداشته‌اند.

او این ادعای شربت اپیوم به‌خاطر بدهی به سازمان غذا و دارو علوم پزشکی کرمان فروخته نمی‌شود را رد کرد و گفت: ما به همه کارخانه‌ها بدهکار هستیم، اما دلیل کمبود بدهکاری مالی یا نخریدن دارو نیست؛ بلکه کمبود شربت اپیوم در سطح کشور است. مشکل پول نیست، مشکل ماده اولیه و تولید است.

دیگر چه خبر؟

اسدی‌پور در جواب سؤال خبرنگار کرمان‌نو مبنی بر اینکه چرا این کمبود در کرمان است و شهرهای دیگر کشور در این شرایط نیستند توضیح داد: کمبود در بسیاری از مناطق کشور شروع شده؛ در شهرهایی مثل اصفهان، شیراز، مشهد، قزوین، تبریز و… هم این گزارش وجود دارد و آن مناطق هم به‌زودی دچار همین محدودیت خواهند شد. پس این مسئله مختص کرمان نیست و سراسری است.

اسدی‌پور درباره ادعای وفور دارو در بازار آزاد نیز گفت: انبار معاونت غذا و دارو ماهانه بین ۶۰ تا ۷۰ هزار شربت اپیوم توزیع می‌کرده، در حالی که انبارهایی که از آنها به‌عنوان بازار آزاد نام برده می‌شود حداکثر ۱۰ تا ۱۰۰ شربت موجودی دارند؛ این موارد هم عمدتاً «قاچاق» هستند و قابل مقایسه با حجم توزیع رسمی و موردنیاز بیماران نیستند.

او همچنین اظهار کرد: کمبود ماده اولیه ناشی از کاهش میزان کشفیات تریاک و محدودیت در تأمین آن است؛ همان موضوعی که چند ماه پیش نیز زمزمه‌هایی درباره احتمال کمبود به‌ علت کاهش کشفیات و واردات مطرح شده بود و حالا عملاً به مرحله بروز رسیده است.

 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: دولت و وزارت بهداشت قطعاً برای جبران این کمبود تدابیری می‌اندیشند و راهکارهای جایگزین برای تأمین ماده اولیه یا مدیریت توزیع در نظر گرفته می‌شود.

اما واقعیت نشان می‌دهد که حتی اگر این مسئله کشوری باشد، فشار اجتماعی و درمانی آن بیشتر روی مددجویان و مراکز درمانی استان کرمان است. بیمارانی که سهمیه ۸ سی‌سی برایشان نه پاسخگوی درمان است، نه با درآمد ماهانه آن‌ها سازگار.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.