وی در ادامه با بیان اینکه مرغ گوشتی اصلاح نژاد شده است، تصریح کرد: دلیل اصلی افزایش زیاد سرعت رشد جوجههای گوشتی، انجام برنامه های اصلاح نژادی از حدود 15 سال قبل در دنیا و بهبود شرایط مدیریتی نگهداری و پرورش ، رعایت اصول بهداشتی و اجرای برنامههای اصلاح نژادی می باشد که باعث شده سیر رشد جوجه ها در این فرآیند به شکلی گردد که جوجه ظرف مدت 42 روز حدود دو کیلو و 300 گرم وزن می گیرد .
“جواد نگارستانی” در تشریح جزییات این خبر به ایسنا گفته : یکی از دلایل پراکندگی این شایعه، رشد سریع مرغ ها دربازه زمانی کوتاه است و عدم اطلاع کامل مردم در این زمینه، به پذیرش این شایعه بی اساس دامن زده است.
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان بابیان اینکه ارزان ترین پروتئین در دنیا مرغ گوشتی است، افزود: از فواید گوشت مرغ می توان به عنوان منبعی سرشار از پروتئین، ویتامین و مواد معدنی اشاره کرد که باعث پیش گیری از سرطان وآلزایمر و همچنین سلامت قلب و عروق می گردد لذا وجود آن در سفره غذایی امری ضروری است.
نگارستانی با تأکید بر اینکه در هیچ جای دنیا هورمون های افزایش دهنده رشد در طیور مصرف نمی شود، ادامه داد: وجود نظارت های برنامه ریزی شده دامپزشکی باعث بهبود سلامت، بهداشت دام و طیور و حراست از این سرمایه های گرانبها گردیده و از این رو تاییدیه دامپزشکی خود دلالت بر سلامت فراورده خام دامی دارد که لزوم واقف بودن متولیان امر در استان به نقش دامپزشکی و جایگاه آن را می طلبد.
وی در مورد مصرف آنتی بیوتیک در صنعت مرغداری اینچنین گفت:آنتی بیوتیک یک دارو است که جزئی از فرایند درمان و مقابله با بیماریهاست که باعث تامین سلامت در مرغداری می گردد ،البته باید دوره منع مصرف قبل از کشتار مرغ رعایت شود زیرا در صورت عدم رعایت دوره پرهیز و وجود باقیمانده های آنتی بیوتیکی در گوشت طیور می تواند مخاطره آمیز باشد.
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان کرمان در ادامه طرح پایش انتی بیوتیک در استان را که به صورت روتین در اداره دامپزشکی استان در حال اجرا است مطرح نموده و گفت: نمونه برداری های متعدد در این زمینه انجام شده و نتایج بررسی می گردد.
نگارستانی در مورد طرح ارزشمند مرغ سایز اظهار کرد: انجام این طرح دراستان کرمان با هدف سلامت مصرف کنندگان و تولید محصول سالم ،کاهش ضایعات لاشه های طیور و کاهش باقی مانده آنتی بیوتیک بر مبنای پرورش مرغ در یک دامنه زمانی کم و با وزن مشابه (1200تا 1800 گرم) است.
وی در این رابطه افزود: هرچه اندازه مرغ بیشتر باشد،نشاندهنده کیفیت بهتر نیست بلکه اندازه چربی آن بیشتر است.
نگارستانی در پایان به هم استانی های عزیز که فراورده های خام دامی خود را از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه می نمایند اطمینان داد که این فراورده ها کاملا سالم و عاری از هرگونه مخاطره برای سلامت شهروندان می باشد ضمن اینکه همشهریان عزیز می توانند با ارسال کد رهگیری درج شده بر روی بستهبندیهای مرغ از طریق تلفن همراه به سامانه 30008903 و دریافت اطلاعات بهداشتی لازم از مشخصات محصول خریداری شده اطمینان حاصل کنند.