به گزارش مهر به نقل از روابط عمومی دادگستری کرمان، محمدعلی سلیمانی با اشاره به اینکه مردم دیار کرمان طی چهل سال گذشته بیش از ۵۰۰ شهید و ۷۰۰ جانباز در راه مبارزه با مواد مخدر تقدیم انقلاب اسلامی کرده اند، گفت: برچسب زدن به اقوام و مردم استانهای کشور امری نامناسب است و دامن زدن به انگارها از طریق رسانه و سینما توسط نخبگان سینما محل تامل است.
سلیمانی گفت: فیلم «ما همه با هم هستیم» احساسات مردم کرمان را تحریک میکند و برای توقیف این فیلم نظر عموم مردم ملاک است. به هیچ عنوان اقدام ما در راستای توقیف این فیلم، شتابزده نبوده بلکه ۱۵ روز از اکران فیلم گذشته بود و پس از جمع آوری اطلاعات و بازخوردها دست به این اقدام زدیم ضمن آنکه باید این پرسش را از برخی دوستان داشته باشیم که حتماً باید تجمع و رخداد امنیتی صورت گیرد تا دستگاه های قضایی و انتظامی به موضوعی ورود پیدا کنند؟
وی در خصوص توقیف فیلم «ما همه با هم هستیم» توسط دادستانی استان کرمان، گفت: لهجه یکی از کارکترهای فیلم «ما همه با هستیم» که در نقش فروشنده مواد مخدر بوده، کرمانی است.
وی برچسب زدن به اقوام و مردم استانهای کشور را امری نامناسب دانست و ادامه داد: دامن زدن به انگارها از طریق رسانه و سینما توسط نخبگان سینما محل تامل است.
معاون حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان، اجرای قانون اساسی و دفاع از حقوق عامه را از وظایف قوه قضائیه برشمرد و در ادامه با اشاره به صحبتهایی در خصوص اینکه بررسی توقف این فیلم در حال طی کردن مراحل اداری بوده، عنوان کرد: اینکه یک فرایند اداری برای انجام کاری صورت گرفته، مانع از اقدامات قوه قضائیه نیست.
وی ادامه داد: براساس اصل ۱۹ قانون اساسی، همه مردم برابر هستند و دستگاهها باید این مورد را مدنظر قرار دهند و براساس اصل ۱۵۶ قانون اساسی، قوه قضائیه متکلف احیای حقوق عامه است و برابر بند پنجم همین اصل اقدام پیشگیرانه برای جلوگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرمین از وظایف قوه قضائیه است.
سلیمانی در پاسخ به این سوال که آیا وزارت ارشاد اعتبار و استحکام لازم در صدور پروانه نمایش نباید داشته باشد؟ اظهار کرد: آیا سازمان سینمایی کشور برابر آئین نامه نظارت بر نمایش فیلم واسلاید و ویدئو و صدور پروانه نمایش مصوب ۹ اسفند ۱۳۶۱ باید اقدام کند یا خیر؟ مشروعیت مجوزهای صادره منوط به رعایت آئین نامه مذکور است در حالی که در صورت پروانه نمایش این فیلم بند ۵ ماده ۳ آیین نامه صراحتاً نقض شده است.
معاون رصد فضای مجازی دادسرای عمومی وانقلاب مرکز استان کرمان در ادامه با اشاره به کارهای قبلی کمال تبریزی کارگردان فیلم «ما همه با هم هستیم» گفت: «ما نمونههای موفقی از همین کارگردان در ژانر دفاع مقدس داریم، در کنارش نمونهای مثل سریال «سرزمین مادری» را هم داریم که با اعتراض مردم غیور لر پخش آن متوقف شد. لذا اگر مرجعی از وظایف قانونی خود تخطی داشت، آیا نباید هیچ مرجعی به این موضوع رسیدگی کند؟
وی با بیان این مطلب که اداره کل ارشاد اسلامی استان کرمان چند روز قبل با سازمان سینمایی کشور مکاتباتی در همین راستا انجام داده بود ادامه داد: اطلاعات سازمان سینمایی کشور در محدوده مخاطبان خودشان است اما اطلاعات ما نشات گرفته از گروهها، سایتها و کانالهای فعال در استان است لذا اینکه واکنشهای اجتماعی بخواهد منجر به تجمع افراد در جلوی سینماها یا اتفاقات امنیتی و اجتماعی شود، باید دستگاه قضا واکنش مناسب و بهموقع برای جلوگیری از جرم را انجام دهد.
معاون حقوق عامه دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با اشاره به مادههای قانونی، عنوان کرد: نمایش هرگونه فیلم در سینماها، سالنهای عمومی و عرضه و فروش آنها که باعث تحریک اختلاف نژادی یا قومی یا تمسخر اقوام در سراسر کشور باشد، ممنوع بوده و همچنین اختیار توقیف فیلم به سازمان سینمایی داده شده است.
وی تصریح کرد: این فیلم احساسات مردم کرمان را تحریک میکند و برای توقیف این فیلم نظر عموم مردم ملاک است و توقیف یک فیلم سینمایی فقط در کرمان رخ نداده بلکه در سایر استانها شاهد توقیف برخی از فیلمها هستیم و این مهم امری پرتکرار بوده که نشان می دهد باید یک شیوه دیگری برای صدور پروانه اتخاذ شود اما این موضوع در حوزه صلاحیت ما نیست ضمن آنکه باید تاکید کنیم که به هیچ عنوان اقدام ما در راستای توقیف این فیلم، شتابزده نبوده بلکه ۱۵ روز از اکران فیلم گذشته بود و پس از جمع آوری اطلاعات و بازخوردها دست به این اقدام زدیم ضمن آنکه باید این پرسش را از برخی دوستان داشته باشیم که حتماً باید تجمع و رخداد امنیتی صورت گیرد تا دستگاه های قضایی و انتظامی به موضوعی ورود پیدا کنند؟