چرا مردان بیشتر از زنان میمیرند؟
مردان به سلامت خود کمتر اهمیت میدهند
یک مطالعه کیفی در ایران نشان میدهد که درگیری مردان با مسائل خانوادگی و دغدغههای اقتصادی عقیده به قدرت مردانگی و ناآگاهی از جمله عواملی هستند که باعث میشوند مردان کمتر به سلامتی خود اهمیت بدهند.
به گزارش کرماننو به نقل از مهر، مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: عمدهترین عوامل خطر سلامتی در مردان ایرانی، ابتلا به بیماریهای غیرواگیر، سبک زندگی و تغذیه است.
محمدرضا صائینی اظهار داشت: یافتههای به دست آمده از یک مطالعه کیفی در ایران نشان میدهد که درگیری مردان با مسائل خانوادگی و دغدغههای اقتصادی عقیده به قدرت مردانگی و ناآگاهی از جمله عواملی هستند که باعث میشوند مردان کمتر به سلامتی خود اهمیت بدهند و از خدمات سلامتی کمتر استفاده کنند.
وی افزود: این یافتهها نشان میدهدکه مردان نسبت به زنان در سبک زندگی خود روشهای نادرستتری دارند، به بیماریهای خود کمتر اهمیت میدهند، اغلب علائم هشداردهنده را نادیده میگیرند و دیرتر به مراکز درمانی مراجعه میکنند.
به اعتقاد صائینی، برخورداری مردان از توانایی جسمی بیشتر باعث میشود که میزان ناتوانی مردان کمتر از زنان برآورد شود. اما متأسفانه میزان مرگ و میر در هر گروه سنی از مردان، در مقایسه با زنان، به مراتب بالاتر است.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت افزود: بر اساس آخرین اطلاعات منتشر شده در گزارش سیمای مرگ در کشور در سال ۹۶ الی ۹۸ میزان مرگ مردان در تمامی گروههای سنی در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت بیشتر از زنان است که در بعضی از گروههای سنی این تفاوت قابل توجه است که از ۱۸ تا ۲۹ سال، ۱۴۲ مرد و ۴۸ زن، از ۳۰ تا ۵۹ سال ۲۸۲ مرد و ۱۴۴ زن، بالای ۶۰ سال ۳۵۰۶ مرد و ۲۸۵۲ زن بوده است.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۹۷ از میزان کل مرگها ۵۷ درصد متعلق به مردان و ۴۳ درصد متعلق به زنان بوده است، گفت: اطلاعات اداره بیماریهای غیر واگیر وزارت بهداشت نشان میدهد که در همهگیری بیماری کووید ۱۹ میزان بستری در ۲ جنس با اختلاف بسیار اندک برابر ولی ۵۵ درصد فوت شدگان از بیماری مرد و ۴۵ درصد زن بودهاند.
بر اساس مطالعات ملی انجام شده بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و سوانح و حوادث بیشترین دلایل مرگ در مردان هستند.
صائینی افزود: مرگ ناشی از حوادث در مردان بسیار بیشتر از زنان است؛ همچنین، موارد مرگ و میر حوادث ترافیکی در مردان بیشتر بوده و در میان رانندگان جوان، مردان جوان زیر ۲۵ سال تقریباً ۳ برابر بیش از زنان همین گروه سنی، در معرض خطر فوت به دنبال رخداد تصادف رانندگی هستند.
وی ادامه داد: حدود ٤٧ درصد مردان فعالیت فیزیکی ناکافی دارند و شیوع فعالیت فیزیکی ناکافی در بین مردان ساکن در مناطق شهری ٢٠ درصد بیشتر از مناطق روستایی است.