۶۴ درصد واحدهای تولیدی استان کرمان با مشکل مالی مواجه هستند. در همین حال آمارهای موجود حکایت از عملکرد ضعیف نظام بانکی در زمینه اعطای تسهیلات به این واحدها در کرمان دارد.
فارس گزارش داده؛ مهدی حسینینژاد، رییس سازمان صمت (صنعت، معدن و تجارت) استان کرمان گفته با توجه به عارضهیابی که انجام دادهایم ۶۴ درصد از واحدهای تولیدی ما مشکلات مالی چه سرمایه ثابت و چه سرمایه در گردش دارند.
به گفته او با توجه به قانون بودجه سال ۹۸ و بند الف تبصره ۱۸ تسهیلات چه در قالب سرمایه ثابت و سرمایه در گردش برای واحدهای تولید باید پرداخت شود.
بر این اساس قرار بوده سهم وزارت صمت ۲۰ هزار میلیارد تومان از تسهیلات باشد، که ۱۰ هزار میلیارد از محل صندوق توسعه ملی پرداخت و ۱۰ هزار میلیارد هم از منابع بانکی تامین شود.
رییس صمت کرمان گفته با توجه به مشکلاتی که افتاد، تحقق سهم صندوق توسعه ملی و بانکی اتفاق نیفتاد.
وی می گوید: صندوق بیش از سه هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان نتوانست به ما پول دهد.
انتقاد از بانکها
او از پرداخت تسهیلات بانکی انتقاد کرده و گفته علیرغم چالش بزرگ واحدهای صنعتی، معدنی، کشاورزی و صنفی ما که مسائل مالی بود، پرداخت تسهیلات توسط این ساختاری که وجود داشت متاسفانه خوب نبود.
رییس صنعت، معدن و تجارت استان کرمان عنوان کرده ما ۳ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان تا الان معرفی به سیستم بانکی داشتهایم، اما پرداختی که انجام شده، چیزی حدود ۱۳۰ میلیارد بوده است. یعنی بهطور متوسط چیزی حدود ۵ درصد پرداخت سیستم بانکی
حسینینژاد به صراحت گفته در خواست ما از هیئت دولت و وزارتخانه خودمان این بوده که سیستم بانکی همکاری کند که در کل کشور این مشکل وجود دارد و ما بهعنوان یک مطالبه جدی داریم این را دنبال میکنیم.
تسهیلات ناچیز
طبق آخرین گزارش صنعت و معدن و تجارت کرمان
تامین مالی بنگاه های تولیدی کوچک، متوسط و طرح های نیمه تمام با پیشرفت بالای ۶۰ % در راستای اقتصاد مقاومتی از ابتدای سال تا پایان آبان ۱۳۹۸ در کرمان که ظرفیت های بالای صنعتی و معدنی دارد، تنها ۱۹ بنگاه اقتصادی بوده که موفق شده اند ۶/۳۸۱ میلیارد ریال تسهیلات درفرآیند رونق دریافت کنند.
تسهیلات پرداختی بانکها طی ۹ ماهه سال ۱۳۹۸
این در صورتی است که در آخرین آمار بانک مرکزی ایران آمده؛
تسهیلات پرداختی بانکها طی ۹ ماهه سال ۱۳۹۸ به بخشهای اقتصادی مبلغ ۶۲۶۲.۷ هزار میلیارد ریال است.
که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۱۴۳۸.۷ هزار ميليارد ريال (معادل ۲۹.۸ درصد) افزايش داشته است.
طبق این آمار ۳۶۳/۹۰۴/۱ میلیارد ریال تا بهمن ماه ۱۳۹۸ به واحدهای صنعتی تعلق گرفته است.
در گزارش بانک مرکزی همچنین آمده که سهم تسهیلات پرداختی در قالب سرمایه در گردش در کلیه بخشهای اقتصادی طی ۹ ماهه سال جاري مبلغ ۳۴۰۸.۴ هزار میلیارد ریال معادل ۵۴.۴ درصد کل تسهیلات پرداختی است.
که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ ۵۶۰.۲ هزار میلیارد ریال معادل ۱۹.۷ درصد افزايش داشته است.
بیش از ۱۵۰۰ واحد تولیدی در کرمان
این آمار و ارقام و بیان اینکه ۶۵ درصد واحد های تولیدی کرمان مشکل مالی دارند، زمانی بیشتر به چشم می آید که بدانید بیش از ۱۵۰۰ واحد تولیدی در استان کرمان فعال هستند.
عدم پرداخت تسهیلات بانکی یکی از مشکلاتی است که تولیدکنندگان کرمان سال هاست با آن دست و پنجه نرم می کنند.
علی رغم تمام صحبت هایی که توسط مسوولین مختلف می شود همچنان این معضل در کرمان حل نشده است.