مدیر شبکه بهداشت شهرستان رودبار اعلام کرد


آمار بالای عقرب‌گزیدگی در رودبار جنوب/ مرگ ۲ کودک

مدیر شبکه بهداشت و درمان رودبار جنوب گفت: سال گذشته بر اثر نیش عقرب ۱۴۳۸ نفر کودک و بزرگسال روانه مراکز درمانی شهرستان شدند که در این مدت دو کودک جان خود را از دست دادند.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از ایسنا، دکتر احسان باقری علائم گزش عقرب در کودکان را  درد شدید، بی‌حسی، سوزش عضو و تورم، انقباض عضلات، حرکات غیرعادی سر،‌ گردن و چشم‌ها، ترشح بزاق از دهان، تعریق، بی‌قراری و تحریک‌پذیری عنوان کرد و افزود: این علائم  در  افراد بالغ با تنفس سریع، افزایش فشارخون، افزایش نبض، انقباض عضلانی و ضعف بروز می‌کنند.

وی اظهار کرد: افراد مسن و بسیار جوان ممکن است بر اثر نارسایی قلبی و تنفسی در ساعات اولیه گزش با نیش عقرب جان خود را از دست بدهند.

باقری نسبت به عدم احساس درد در ناحیه گزش هشدار داد و گفت: این امر دلیل بر بی‌اهمیت بودن موضوع نیست و می‌تواند نشانگر آرامش پیش از طوفان باشد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان رودبار جنوب تورم موضعی، حساسیت و سوزش، بی‌قراری، تاری دید، تنگی نفس و افزایش تعریق و ترشح بزاق را  از علائم عقرب‌گزیدگی دانست که فرد باید در اسرع وقت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کند.

باقری مراکز درمان‌کننده عقرب‌زدگی در رودبار جنوب را چاه ابراهیم، چاه حسن، زهکلوت، برجک و بیمارستان اعلام کرد.

وی پیشگیری از عقرب‌زدگی و مارگزیدگی را  مورد تاکید قرار داد و بیان کرد: عقرب روزها در منازل، لابلای لباس‌ها، وسایل خواب و هر نقطه‌ای که از دسترس دور باشد، پنهان می‌شود و کودکان، افراد مسن، کشاورزان، کارگران و زنان خانه دار بیشتر در معرض خطر عقرب زدگی قرار دارند. کودکان نباید با پای برهنه از خانه خارج شوند و پیش از پوشیدن لباس و کفش آن را بررسی کنند.

مدیر شبکه بهداشت و درمان رودبار جنوب بر مواردی همچون بهسازی محیط‌های فرسوده محل زندگی، نصب توری بر روی درها و پنجره‌ها، پوشاندن فاصله در و کف زمین و درز دیوارها و اجتناب از تلنبار کردن نخاله‌های ساختمانی تاکید کرد و در ادامه خرابی راه و خاکی بودن مسیر را از علل  دیر رسیدن بیماران به مرکز درمانی دانست.

وی با توصیه به اطرافیان کسانی که مورد گزش قرار می‌گیرند، گفت: در صورت بروز عقرب‌زدگی باید به مواردی از جمله حفظ آرامش فرد جهت کاهش سم، ثابت و بی‌حرکت نگه داشتن محل گزش، بستن محل گزش با باندی به پهنای کم بطوریکه زیاد سفت نباشد و گردش خون قطع نشود، خودداری از شکافتن،تیغ زدن و مکیدن و خارج‌کردن نیش عقرب، پرهیز از فشردن محل گزش و انتقال سریع مصدوم به نزدیکترین مرکز درمانی اقدام شود.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=103429
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.