مسئولان علوم پزشکی رفسنجان می گویند پس از مشاهده یک مورد ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو در این شهرستان با فوریت و در هماهنگی با دامپزشکی اقدامات پیشگیرانه در این زمینه اجرایی شده است.
مدیر گروه پیشگیری از بیماری های دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان واقع در شمال غرب استان کرمان از شناسایی یک فرد مبتلا به تب کریمه کنگو در رفسنجان خبر داد و گفت: فرد مشکوک به این بیماری ۱۶ خرداد ماه جاری به مرکز درمانی مراجعه کرد که پس از بستری، آزمایش های لازم انجام و تست او تایید شد.
به گزارش کرمان نو به نقل از روابط عمومی این دانشگاه، سید محسن نژادقادری با ابراز خرسندی از بهبود حال عمومی این بیمار توضیح داد: بلافاصله پس از بستری بیمار در بیمارستان، بیمار ایزوله، درمان دارویی آغاز و با توجه به اهمیت بیماری، بافوریت با اداره دامپزشکی هماهنگی های لازم انجام شد تا اقدامات پیشگیری از جمله سم پاشی محل نگهداری دام ها صورت گیرد.
پرسنل خانه بهداشت نیز وارد عمل شدند
وی ادامه داد: همچنین پرسنل خانه بهداشت منطقه برای آموزش به خانواده بیمار مبتلا، اقدامات لازم را انجام دادند و اعضای خانواده و افرادی که با بیمار در ارتباط بودند نیز تحت مراقبت قرار گرفته اند.
نژاد قادری افزود: انتقال این بیماری از طریق گزش کنه و همچنین تماس مستقیم پوست و مخاط با خون و فراورده های دامی مثل گوشت، امحا و احشای دام آلوده امکانپذیر است بنابراین خانواده ها در خرید گوشت دقت داشته باشند و از مراکز معتبر نیاز خود را تهیه و پس از گذشت ۲۴ ساعت با دستکش نسبت به خرد کردن گوشت اقدام کنند.
وی ادامه داد: لازم است از ذبح غیربهداشتی دام اجتناب و محل نگهداری دام ها نیز با مشورت اداره دامپزشکی سمپاشی شود.
مدیر گروه بیماری های واگیر دار دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان تاکید کرد: پس از ورود این ویروس به بدن، بیمار به صورت ناگهانی دچار سردرد، تب، لرز، درد عضلانی، سفتی گردن، گیجی، حالت تهوع و حتی تغییر خلق می شود.
به گفته وی، در ادامه بیمار دچار علایم خونریزی مثل کبودی پوست و خونریزی از مجاری طبیعی بدن مثل بینی، دهان، مقعد و واژن می شود که در صورت تاخیر در مراجعه و تاخیر در شروع درمان این مشکل میتواند جان بیمار را تهدید کند.