رئیس اتحادیه صنف قصابان کرمان از کمبود دام در کشتارگاههابه علت ویروس کرونا خبر داد و گفت: احتمال دارد گوشت در روزهای آینده اندکی گران شود.
فتحاله مویدی در گفتوگو با «کرماننو» افزود: از شنبه کمبود دام داشتهایم، اما گوشت در مغازهها و قصابی ها هست.
وی در خصوص سلامت دام ها از ویروس کرونا گفت: دام زیر نظر پزشک دامپزشک در کشتارگاه کنترل و ذبح میشود.
او افزود: همشهریان گوشت را از قصابی ها تهیه کنند و از لیبل کشتارگاه روی گوشت اطمینان حاصل کنند.
در این خصوص معاون سلامت دامپزشکی استان کرمان به «کرماننو» گفت: تاکنون کرونا در دام گزارش نشده و صرفا در انسان بوده است.
صدیقه کاظمینیا با بیان اینکه ویروس کرونا جدید نیست افزود: مرس و سارس از سالها قبل مطرح است.
او افزود: ویروسی که الان مطرح است سرعت انتشار و شیوع باعث حساسیت شده.
دام به عنوان ناقل شناخته نشده است
کاظمینیا گفت: دام به تنهایی نمیتواند ناقل کرونا جدید باشد و تنها با لمس فرد مبتلا ممکن است بیمار شود.
او افزود: افرادی که در کشتارهگاه کار میکنند گواهی سلامت و کارتبهداشت دارند که زیر نظر مرکزبهداشت است.
او در مورد سلامت گوشت گفت: ناظر دامپزشک و ناظر کشتارگاه (مسئول فنی) لاشه و سر را ارزیابی میکنند.
او افزود: گوشت 24 ساعت در پیشسرد میمانند و سپس روند سالم سازی را طی میکند.
به گفته او از نظر دامپزشکی اگر لیبل کشتارگاه بر روی گوشت باشد، آن گوشت مورد تایید است و مشکلی ندارد.
وی گفت:سلامت گوشت دامهایی که در محیط غیر کشتارگاه ذبح شوند را تایید نمیکنیم.
شتر ها از نظر کرونا چک میشوند
کاظمینیا گفت:با توجه به ویروس مرس، 2 سال است که شتر ها قبل از ورود به کشتارگاه مورد آزمایش قرار میگیرند.
او افزود: شتر ممکن است از ریگان هرمزگان یا زاهدان وارد شود.
او اضافه کرد: شترها قبل از ورود به کشتارگاه باید گواهی سلامت داشته باشند و اگر نداشته باشد اجازه ورود ندارد.