مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمان ضمن ارائه آمار مربوط به خروجی نظارتها بر جایگاههای عرضه گاز سی.ان.جی و غیرفعال شدن برخی از آنها میگوید که ۱۰ جایگاه فعال در سطح استان غیراستاندارد هستند.
سیدباقر نورالدینی تشریح کرد: ۶۰ مورد از ۷۷ جایگاه دارای مجوز بهرهبرداری استان کرمان گواهی معتبر استاندارد را کسب کردهاند؛ استانداردسازی ۱۰ مورد در حال انجام است و هفت مورد آنها نیز تاکنون به علت نداشتن استاندارد لازم غیرفعال شدهاند.
وی افزود: جایگاه های سی.ان.جی (CNG) مشمول مقررات استاندارد اجباری تلقی هستند لذا فرآیند استانداردسازی آنها با سرعت و دقت در حال انجام است.
نورالدینی در پاسخ به چرایی غیرفعال نشدن برخی جایگاه های غیراستاندارد اظهارداشت که برخی از آنها در دست تعمیر هستند و برخی نیز مراحل استانداردسازیها در آنها جریان دارد؛ ضمن اینکه اداره استاندارد متولی موضوع برای ارائه استاندارد یا اعلام غیرفعال شدن است.
وی بیان کرد: جایگاههایی که استاندارد لازم را دریافت نمیکنند، از طرف اداره استاندارد پرخطر شناسایی و به شرکت گاز معرفی میشوند لذا مشمول قطع گاز خواهند بود.
نورالدینی با بیان اینکه جایگاه های CNG باید استانداردهای لازم را داشته باشند و در این خصوص اداره استاندارد و شرکتهای بازرسی زیرمجموعه این اداره به صورت دورهای از آنها بازدید می کنند گفت: براساس قانون، اداره استاندارد مجاز است دستور قطع گاز هر جایگاهی که استانداردهای لازم را رعایت نمیکند، صادر کند.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمان با بیان اینکه عمده جایگاه های استان کرمان برای استانداردسازی اقدام کرده اند اظهارداشت: استاندارد سازی مراحل مختلفی دارد که برخی از آنها در دست اقدام است و اگر جایگاهی اقدام نکند دستور قطع گاز آن صادر میشود.
وی عنوان کرد: اگر جایگاهی استانداردسازی شده باشد، سامانه ها تنظیم و فرآیند قطع اتوماتیک (خودکار) آن فعال می شود لذا جای نگرانی برای سوخت گیری در این جایگاه ها وجود ندارد.
جزییات استانداردسازی ۱۰ جایگاه فعال کرمان
نورالدینی همچنین درباره فرآیندهای استانداردسازی ۱۰ جایگاه فعال موجود توضیح داد: مراحل فرآیند استانداردسازی در ۱۰ جایگاه CNG غیراستاندارد استان کرمان در دست اقدام است و برخی از آنها در حال تعمیرات هستند که پس از تعمیر، استانداردها را دریافت خواهند کرد.
وی افزود: ما نیز بازدیدهایی از جایگاههای عرضه استان کرمان داریم و تذکرهای لازم را به جایگاههای پرخطر میدهیم اما وظیفه اصلی نظارت با سازمان استاندارد است و صلاحیت بازرسی به شرکتهای زیرمجموعه این سازمان سپرده شده است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه کرمان ادامه داد: جایگاهها پس از انجام اقدامات و رفع پیش نیازها، از سوی استاندارد به شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی و شرکت گاز معرفی می شوند که گاز آنها متصل شود.
وی گفت: ۶۰ جایگاه عرضه CNG استان کرمان که استاندارد جامع را دریافت کردند به معنی این است که در تمامی بخشها استانداردسازی میشوند و گواهی نامه مربوطه را دریافت میکنند.
نورالدینی افزود: اینکه برخی جایگاهها میگویند تاخیر در استانداردسازی به علت هزینه است را نمیپذیریم زیرا استانداردسازی باید حتما انجام شود و سازمان ملی استاندارد باید در این حوزه ورود کند لذا اگر کسی اقدام نکند حتما دولت نسبت به جمع آوری امکانات و انتقال به مکانی دیگر برخورد میکند.