دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان؛


حکمی که سارق معتاد را مسئول یک کارگاه کرد

0

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با روایت ماجرای جوان ۱۹ساله‌ای که پس از ترک اعتیاد و یادگیری مهارت، از سرقت قطعات کارگاه برادرش به مدیریت بخشی از همان کارگاه رسید، بر نقش مهارت‌آموزی در پیشگیری از جرم و بازگشت افراد دارای سابقه قضایی به جامعه تأکید کرد.

به گزارش کرمان نو؛دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان با روایت ماجرای جوان ۱۹ساله‌ای که پس از ترک اعتیاد و یادگیری مهارت، از سرقت قطعات کارگاه برادرش به مدیریت بخشی از همان کارگاه رسید، بر نقش مهارت‌آموزی در پیشگیری از جرم و بازگشت افراد دارای سابقه قضایی به جامعه تأکید کرد.

از سرقت قطعات کارگاه تا مسئولیت در همان مجموعه

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان که با موضوع «بررسی چالش‌های زیرساختی بازار کار استان» برگزار شد، به بیان خاطره‌ای درباره یک جوان ۱۹ساله مبتلا به اعتیاد و سارق پرداخت و مهارت‌آموزی را یکی از مسیرهای بازگشت او به زندگی دانست.

مهدی بخشی اظهار کرد: چند برادر به او مراجعه کرده بودند که همگی دارای مهارت بودند؛ یکی پزشک، دیگری استاد دانشگاه و یکی از برادران نیز صاحب کارگاه بود. آنها همچنین خواهری تحصیل‌کرده داشتند، اما برادر ۱۹ساله‌شان به اعتیاد مبتلا شده بود.

وی ادامه داد: خانواده این جوان درخواست کرده بودند او را برای ترک اعتیاد به کمپ بفرستند، اما وی پس از مدتی دوباره به اعتیاد بازمی‌گشت و خانواده‌اش را از کار و زندگی انداخته بود. حتی یک‌بار یکی از قطعات کارگاه برادرش را سرقت کرده بود و این کارگاه از فعالیت افتاده بود.

دادستان کرمان درباره راهکاری که برای سامان‌دادن به زندگی این جوان پیشنهاد کرده بود، گفت: «به خانواده او گفتم، برادر شما باید یک مهارت یاد بگیرد و سرکار برود تا مشکلات شما برطرف شود.»

بخشی افزود: این جوان پس از آنکه در یک مرکز، به‌صورت علمی ترک کرد، مهارتی نیز آموخت و در کارگاه برادرش مشغول به کار شد و به‌تدریج اداره یکی از بخش‌های کارگاه را بر عهده گرفت.

وی با تأکید بر اهمیت مهارت در اشتغال تصریح کرد: «مهارت، مهم‌ترین مسئله برای اشتغال افراد است و اگر در تمام امور هم سرمایه داشته باشیم، زمانی موفق می‌شویم که مهارت داشته باشیم.»

 افراد دارای سابقه قضایی؛ بخشی از جامعه جویای کار

دیگر چه خبر؟

دادستان کرمان با بیان این خاطره، توجه‌ها را به وضعیت افراد جویای کار دارای سابقه قضایی جلب کرد؛ گروهی که به گفته او، در برنامه‌ریزی‌های اشتغال کمتر مورد توجه قرار می‌گیرند.

بخشی عنوان کرد: «ما دو قشر جویای کار در جامعه داریم؛ جوانان سالم بدون سابقه و افراد سالمی که سابقه قضایی دارند و خلافی را انجام داده‌اند و ما بیشتر برای جوان‌های سالم و بیکاری به‌دنبال شغل هستیم که هیچ‌کدام سابقه‌ای ندارند.»

وی گفت: جوانان دارای سابقه نیز اگر مهارت داشتند و مشغول به کار بودند، ممکن بود به سراغ جرم‌هایی مانند سرقت نروند.

دادستان مرکز استان کرمان اضافه کرد: «افراد دارای سابقه قضایی از جامعه کنار گذاشته می‌شوند؛ درحالی‌که اگر بتوانند مهارت پیدا کنند و مشغول به کار شوند، می‌توانند زن و زندگی داشته باشند، نه اینکه از زندگی ساقط شوند.»

بخشی تأکید کرد: «ما اگر می‌خواهیم زندگی راحتی داشته باشیم، باید مهارت‌آموزی برای جوانان را جدی بگیریم؛ زیرا یک قشری از جامعه که مهارت ندارند، به‌سوی جرم سوق پیدا می‌کنند و باید به آنها مهارت بیاموزیم و از توان آنها استفاده کنیم؛ وگرنه آنها مرتب چوب لای چرخ‌مان می‌گذارند و اجازه نمی‌دهند نفس راحتی بکشیم.»

اشتغال و مهارت‌آموزی در «دهکده امید و زندگی»

دادستان کرمان همچنین از راه‌اندازی «دهکده امید و زندگی» به‌عنوان بزرگ‌ترین کمپ ترک اعتیاد کشور خبر داد و اظهار کرد: افراد مبتلا به اعتیاد در این دهکده علاوه بر ترک، پس از کسب مهارت‌های لازم در کارگاه‌های آن مشغول به کار می‌شوند تا بتوانند به زندگی عادی بازگردند.

 قالی‌بافی؛ ظرفیتی برای اشتغال زنان سرپرست خانوار

بخشی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سابقه مهارت قالی‌بافی در کرمان و نقش این هنر در ایجاد اشتغال، به‌ویژه برای زنان سرپرست خانوار، گفت: «پای قصه پرغصه قالیبافان کرمانی بنشینید و اگر مهارت قالیبافی دوباره در استان کرمان جان بگیرد، بخشی از مشکل بیکاری با رونق این هنر سنتی و صنعت قالیبافی، رفع می‌شود.»

 

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.