دغدغه‌ ادامه‌دار کمبود فضای آموزشی در شهر کرمان

نزدیک مهر است؛دغدغه کمبود فضای آموزشی بیشتر از سال‌های گذشته ذهن خانواده‌ها و مسئولان را به خود درگیر کرده، این طور که مشخص است، کلاس‌های درس فرزندان ما با جمعیتی بالاتر از نرم کشوری، روبرو هستند و علی الظاهر راه حل آموزش و پرورش برای سال تحصیلی جاری دو شیفت شدن مدارس است.

اگر سری به سایت های خبری بزنیم، هربار انتقاد نماینده ای از استان و یا مسئولی به چشم می آید که چرا فضای آموزشی شهر کرمان نسبت به تعداد دانش آموزان آن پایین‌تر است، یا این که تعداد مدارس تخریبی و نیاز به تجهیز کشور بسیار بالااست. حتی جدا از نماینده‌های کرمانی، مسئولان کشوری هم خبر از کمبود فضای آموزشی در کل کشور داده اند.
تراکم کلاسی تا ۲۶نفر
همین امروز معاون آموزش و پرورش کشور اعلام کرده است تراکم کلاسی نباید بالای ۲۶ نفر در دوره ابتدایی باشد. این در حالی است که به گفته نماینده مردم کرمان و راور در مجلس« کلاس‌های درس در مناطقی که تقاضای کمتری داشتند افزایش پیدا کرده و به ۵۰نفر هم رسیده است.»
این طور که مشخص است کمبود فضای آموزشی و تراکم جمعیت کلاس‌ها موضوعی است که فقط در استان کرمان، ایجاد مشکل نکرده، به گزارش ایسنا رضوان حکیم زاده معاون آموزش پرورش کشور در ادامه صحبتهایش گفته است: «طبق مصوبات شورای عالی آموزش و پرورش، تراکم کلاسی نباید بالای ۲۶ نفر در دوره ابتدایی باشد. نرخ مطلوب هم ۲۰ تا ۲۲ نفر است. این در حالی است که حدود ۶۲ درصد کلاس ها تراکم بالای ۲۶ نفر دارند. ۴۸.۲ درصد کلاس ها ۲۶ تا ۳۵ دانش آموز، ۱۲.۱ درصد کلاس ها ۳۶ تا ۴۰ دانش آموز، ۱.۷ درصد کلاس ها بالای ۴۱ دانش آموز دارند. آخرین آمار نشان می دهد ۳۰۲۲ کلاس درس بالای ۴۱ نفره در مدارس دولتی داریم.»
دلایل نبود فضای آموزشی کافی
نماینده مردم راور و کرمان در مجلس دلیل این اتفاق را آمار نادرست در سرشماری شهری دانسته و گفته است: «در شهر کرمان ارائه خدمات بالاتر از سرانه جمعیت است، زیرا در زمان سرشماری تعداد زیادی از افراد برای اینکه کد آبادی از بین نرود، به آبادی خود مراجعه کرده و براساس آمار میدانی جمعیت شهر کرمان با آمار سرشماری همخوانی ندارد و حداقل ۱۰ درصد بالاتر از جمعیت واقعی است که این افراد خدمات بهداشتی، آموزشی، اجتماعی و … می خواهند.»
به گفته پورابراهیمی «هم اکنون در بعضی نقاط استان، مدارس سه یا چهار نفره وجود دارد، در حالی که در کلاس های مدارس شهر کرمان تا ۴۵ نفر هم دانش آموز وجود دارد و امسال برای نخستین بار، در محله هایی که مدارس قبلا کمترین تقاضا را داشته‌اند، تعداد به ۵۰ نفر رسیده و این موضوع نگران کننده است.»
آموزش و پرورش کرمان مهاجرت را عامل اصلی این اتفاق می داند، چندی پیش معاون آموزش و پرورش استان کرمان به باشگاه خبرنگاران گفته بود: «در سا‌ل‌های گذشته خیران به سمت ساخت فضای آموزشی در نقاط محروم رفتند، علاوه بر این خشکسالی‌ در سال‌های اخیر به مهاجرت روستائیان به شهر‌ها دامن زده و شهر کرمان از جمله شهر‌هایی است که با مسئله مهاجرت بی‌رویه از شهر‌های کوچک مواجه است، این مسئله کمبود فضای آموزشی در کرمان را تشدید کرده است. به گفته ضیا کمبود فضای آموزشی و تعداد بالای دانش‌آموزان در نقاط حاشیه‌ای شهر کرمان هم دیده می شود به طوری که تعداد دانش‌آموزان ما در این مناطق به ۴۵ نفر هم می‌رسد.»
تکمیل سه مدرسه برای مهرماه
مدیرکل اداره نوسازی مدارس هم، در خصوص تجهیز و یا بازسازی مدارس به کرمان نو گفت:« ۳پروژه نیمه تمام در شهر کرمان برای سال تحصیلی پیش رو در حال تکمیل هستند. یکی، مدرسه ۲۳کلاسه توحید در اول خیابان شریعتی که از طرف دولت تامین اعتبار شد، مدرسه ۱۲کلاسی در مسکن مهر شهرک مطهری که ۶۰درصد آن ساخته شده است و ماباقی آن توسط خیر در حال کامل شدن است و مدرسه ۲۴کلاسه که توسط خیر رو به اتمام است.»واعظی توضیح داد: «برنامه سازمان نوسازی، حفظ مدارس خشت وگلی در سطح استان است که به طور کل ۸۰ کلاس درس و ۳۰ مدرسه هستند و پس از آن درصدد حذف مدارس سنگی هستیم.پیش بینی می کنیم درآینده با جذب اعتبارات ملی و کمک خیرین از طرف صنایع، فضای آموزشی شهر و استان بهبود پبدا کند.»
واعظی افزود: « حدود ۴۳درصد پروژه های ناحیه یک بالای ۳۰سال عمر دارند، از ۴۳درصد،۴درصد تخریبی،۸درصد مستحکم، ۱۹درصد هم نیاز به مقاوم سازی دارند، درباره ۱۲درصد باقی مانده هم اظهار نظری نشده است. در ناحیه ۲ هم ۲۰درصد مدارس بالای ۳۰ سال عمر دارند، یک درصد تخریبی، یک درصد مستحکم، ۱۱درصد نیاز به مقاوم سازی دارند، برای ماباقی درصد هم اظهار نظری نشده است.»

شیفتی شدن در انتظار مدارس کرمان

روابط عمومی آموزش و پرورش کرمان هم به کرمان نو گفت: «تراکم کلاسی در مناطق مختلف متفاوت است، اما متاسفانه به دلیل کمبود فضای آموزشی هر کلاسی بالاتر از ۴۰نفر هم دانش آموز دارد که پس از تقسیمات نیروی انسانی، یعنی قبل از شروع سال، با توجه به وضعیت موجود تصمیم گرفته می شود که کدام مدارس باید دو شیفت باشند. پیش از این امید سلاجقه به ما گفته بود: در حالت ایده آل شهر کرمان به ۵۰۰کلاس درس در دوره ابتدایی و ۱۵۰ کلاس درس دوره متوسطه نیاز دارد.»

این طور که مشخص است در استان کرمان ۳۰۰ پروژه نیمه تمام وجود دارد که ۳۶ مورد مربوط به شهر کرمان است ضمن آنکه در شهر کرمان ۲۱ مدرسه دو نوبته نیز وجود دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.