نقشه‌برداری و تصویربرداری از قلعه کوچک و شهر قدیم جیرفت در راستای مستندسازی انجام شد


مستندسازی هوایی محوطه‌های تاریخی جیرفت برای اولین بار انجام شد

0

برای نخستین بار، محوطه‌های تاریخی جیرفت از جمله “قلعه کوچک” و “شهر قدیم جیرفت” به منظور مستندسازی، با استفاده از روش‌های هوایی نقشه‌برداری و تصویربرداری شدند.

به گزارش کرمان‌نو، قادر شیروانی مدیر پایگاه ملی میراث فرهنگی جیرفت، با اعلام این خبر گفت: این پروژه با همکاری شرکت “آگورچین” مجری پروژه فرودگاه جیرفت، در راستای همکاری با این پایگاه و با تهیه تصاویر در قالب عکس و فیلم به انجام رسیده است.

شیروانی افزود: محوطه تاریخی شهر قدیم در سال‌های گذشته با مخاطراتی روبرو شد. با تعیین عرصه و حریم این محوطه تاریخی ارزشمند، در فروردین‌ماه امسال فصل هفتم کاوش منطقه پس‌از وقفه‌ای ۸ ساله با سرپرستی حمیده چوبک باستان‌شناس برجسته کشور انجام شد و مستندسازی هوایی به درخواست ایشان و به‌دنبال کاوش‌های انجام شده، صورت پذیرفت.

او با بیان اینکه قلعه کوچک جیرفت یکی دیگر از محوطه‌های باستانی ارزشمند جیرفت است، عنوان کرد: تعیین عرصه و حریم محوطه قلعه کوچک نیز در دستور کار پایگاه ملی میراث جیرفت قرار دارد و مستندسازی و تهیه نقشه هوایی آن در همین راستا انجام شده‌ است.

شیروانی بیان کرد: در چند سال گذشته، نبود عرصه و حرائم مشخص موجب از بین رفتن بخشهای زیادی از این محوطه‌ها شده بود، که در سال گذشته عرصه و حرایم شهر قدیم جیرفت مصوب شد و در رابطه با محوطه تاریخی کنارصندل نیز منتظر اعلام نظر پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور و همکاران وزارتخانه هستیم و تعیین عرصه و حریم قلعه‌کوچک نیز تصویب و در منتطر ضوابط حفاظتی آن هستیم.

در نبود عرصه و حریم مصوب برای محوطه‌های شاخص تاریخی، مشکلات حقوقی در زمینه حفاظت و جلوگیری از تخریب و تسطیح آنها وجود دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.