معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش استان کرمان خبر داد:
فعالیت ۲۲۵ دبستان با کمتر از ۵ دانشآموز در نقاط صعبالعبور استان
زحمتکش از حضور حدود ۱۶ هزار معلم در بیش از ۳ هزار دبستان استان کرمان خبر میدهد و میگوید: از این تعداد ۲۲۵ مدرسه با کمتر از ۵ دانشآموز هستند و دو سوم مدارس هم چندپایه هستند.
به گزارش کرماننو به نقل از فارس، معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش استان کرمان از ورود ۷۷ هزار دانشآموز کلاساولی به دبستانها در مهرماه امسال خبر میدهد.آنطور که طاهره زحمتکش معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش استان کرمان میگوید: قرار است حدود ۳۶۴ هزار دانشآموز در سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ وارد مدارس ابتدایی استان کرمان شوند که از این تعداد حدود ۷۷ هزار نفر کلاساولیها هستند.
او با اشاره به اینکه تقریباً تعداد دختران و پسران مدارس ابتدایی استان کرمان مساوی است، ادامه میدهد: موضوعی که هست اینکه موالید ما در استان کرمان نسبت به پارسال بیش از 2 هزار نفر کمتر شده است.
«کلاس خالی» خطقرمز ماست
معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش استان کرمان در پاسخ به این پرسش که آیا مهرماه امسال با کمبود معلم در دوره ابتدایی مواجه هستیم یا خیر، اظهار کرد: متأسفانه امسال معلمان بازنشسته زیادی داریم، زیرا بحث رتبهبندی معلمان مطرح بود و تا پارسال معلمها را نگه داشتیم، اما امسال دیگر بازنشست شدهاند.
زحمتکش میگوید: هنوز تلاش ما این است که همکاران را نگه داریم و آنها همچنان در کلاسهای درس بمانند، زیرا به وزارت آموزشوپرورش قول دادهایم، خطقرمز ما «کلاس خالی» ست و نباید کلاس خالی داشته باشیم.
او عنوان میکند: دوست داریم از معلمهای متخصص در مدارس ابتدایی بهره ببریم و هرجا مشکل کمبود معلم داشته باشیم از معلمان توانمند بازنشسته بهعنوان نیروهای حقالتدریس استفاده میکنیم تا بهترین آموزگار را در کلاس درس داشته باشیم.
فعالیت ۲۲۵ دبستان با کمتر از ۵ دانشآموز در کرمان
زحمتکش از حضور حدود ۱۶ هزار معلم در بیش از ۳ هزار دبستان استان کرمان خبر میدهد و میگوید: از این تعداد ۲۲۵ مدرسه با کمتر از ۵ دانشآموز هستند و دو سوم مدارس هم چندپایه هستند.
او خاطرنشان میکند: به لحاظ اینکه عدالت آموزشی در جایجای استان کرمان برقرار باشد حتی برای مدارس با یک دانشآموز هم معلم داریم و در حال حاضر سه معلم با یک دانشآموز داریم که در نقاط صعبالعبور هستند.
آسیبهایی که کرونا به بچه دبستانیها زد
از معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش استان کرمان میپرسم، مهمترین چالش بچه دبستانیها چیست، زحمتکش پاسخ میدهد: شیوع کرونا موجب شد بچههای ما اُفت تحصیلی و تربیتی داشته باشند و بچهها مانند گذشته دیگر تعاملات اجتماعی و مهارتهای اجتماعی را نداشتند.
او بیان میکند: از سال قبل قرارمان این شد با رویکرد تربیتی وارد مدارس شویم و مهمترین برنامه ما توانمندسازی معلمان است؛ زیرا معتقدیم تخصصیترین جایگاه در آموزشوپرورش را «معلم ابتدایی» دارد و معلم ما باید روانشناس، دوست خوب، متخصص و متعهد باشد.
معلمان ابتدایی را توانمند میکنیم
معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش استان کرمان با اشاره به اینکه بعضی از معلمان دوره معلمی را نگذراندهاند و مهمترین بحث هم توانمندسازی معلمان است، عنوان میکند: بنابراین طرح شهید همت از سال قبل برای معلمان شروع شد و گام نخست را برداشتیم.
زحمتکش با بیان اینکه بیش از ۶ هزار نیرو و آموزگاران استان کرمان در دورهها شرکت کردهاند و آموزشهای لازم را دیدهاند، میگوید: از یک ماه قبل نیز گام دوم را شروع کردهایم و معلمان برای دورههای تربیت مدرسان کشوری به استانهای اصفهان و مرکزی رفتهاند و تا پایان تابستان هم مدرسان کشوری تربیت میشوند و با حضور آنها در شهرستانها برای توانمندسازی معلمان قدم برمیداریم.
بچهها نمیتوانند خوب بخوانند
زحمتکش میگوید: ضعف بچهها بیشتر در خواندن است و گاهی این اشتباه را داریم که فکر میکنیم مشکل بچهها در املا است، غافل از اینکه اگر او خوب خواندن را یاد بگیرد دیگر با مشکلاتی مثل حل مسائل ریاضی مواجه نمیشوند.
حواسمان به بچههای روستا هست
او از تلاش برای عدالت آموزشی در سراسر استان کرمان سخن به میان میآورد و با اشاره به دسترسی روستاییان به آموزشهای مختلف بیان میکند: بستههای آموزشی زبانآموزی را برای معلمان روستاها در نظر گرفتهایم و ۴۴۰ مورد کتاب راهنما و کارتهای بازی به آنها ارائه میشود که روشهای نوین تدریس را به معلمان ما میگوید.
این مسئول فرهنگی با تأکید بر اینکه بچههای روستا حق دارند، دوره پیشدبستانی را بگذرانند، اما این دوره در روستاها نیست، ادامه میدهد: بچههای زیرپایه در روستاها بدون پرداخت هزینه با معلم رسمی با محیط کلاس آشنا میشوند تا پوشش پیشدبستانیها بالا رود و ۱۵ هزار کتاب رایگان تهیه میکنیم به بچههای مناطق محروم هدیه میدهیم.
۶۲ هزار نوآموز پیشدبستانی در کرمان
زحمتکش از حضور ۶۲ هزار نوآموز پیشدبستانی در استان کرمان خبر میدهد و میگوید: نباید توقع داشته باشیم بچهها در پیشدبستانی هم خواندن و نوشتن را یاد بگیرند، بلکه آنها باید در این دوره مهارتهای اجتماعی و ماهیچههای ریزودرشت را یاد بگیرد و اگر مرکزی آموزش حروف را یاد بدهد، بهشدت مقابله میکنیم که این موضوع نباشد.
او یادآور میشود: تعداد زیادی دفتر مشق با طرحهای فرهنگی و مذهبی چاپ کردیم که بین دانشآموزان مناطق محروم استان کرمان توزیع میشود.
۱۰۰۰ معلم کرمانی «نذر خدمت» داشتند
معاون آموزش ابتدایی آموزشوپرورش استان کرمان در پایان سخنان خود از اجرای طرح «نذر خدمت» سخن به میان میآورد و میگوید: معلمان باسابقه بیش از ۲۰ سال ۴ ساعت تقلیل ساعت داشتند که حدود یک هزار همکار ما «نذر خدمت» داشتند و جانانه پایکار آمدند و فداکاری کردند و حقالزحمهای نگرفتند و به بچهها درس دادند.