دکتر”مهدی شفیعی” به ایسنا گفت که خوشبختانه نسبت به سال های گذشته موارد ابتلا به این بیماری افزایش چشمگیری نداشته است و ما نگرانی نداریم.
وی با اشاره به اینکه لازم است حساسیت مردم همچنان تا پایان فصل گرما حفظ شود افزود که راه های انتقال بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش کنه، نیش حشرات، له کردن کنه با دست، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافت های آلوده، تنفس در فضای آلوده و یا تماس با دام های آلوده است.
شفیعی ادامه داد که نشانه های این بیماری تب، درد عضلانی، سرگیجه، درد گردن، چشم درد، ترس از نور، تهوع، استفراغ، نوسانات خلقی است.
وی گفته پس از دو تا چهار روز فرد مبتلا شاهد علائمی چون خواب آلودگی، رخوت، افسردگی، افزایش ضربان قلب، کهیر ناشی از خونریزی در داخل پوست می شود و در ادامه خونریزی از دهان و بینی و دستگاه گوارشی را مشاهده می کند.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان علائم بیماری تب کریمه کنگو در حیوانات را نیز برشمرد و گفت که در حیوانات اهلی مانند گاو و گوسفند بیماری علائم مشخصی ندارد و حداکثر باعث تب در حیوانات می شود، بنابراین کارکنان کشتارگاه ها و دامداران خیلی مراقب باشند.
وی با تاکید بر رعایت نکات ایمنی گفت که هم استانی ها باید محصولات گوشتی با مهر سازمان دامپزشکی را بخرند، همچنین استفاده از دستکش موقع خرد کردن گوشت، پخت گوشت دردمای بالای ۵۰ درجه سانتیگراد که موجب از بین رفتن ویروس می شود، نیز مورد تاکید است.
شفیعی یادآوری کرد که جهت پیشگیری از ابتلا به تب کریمه باید پس از خریداری گوشت حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری شود.
وی به دام داران توصیه کرد که سم پاشی دام ها و اماکن دامی با سم ضد کنه در فصل گرما، استفاده از لباس کار و دستکش و چکمه در هنگام تماس با حیوانات، خود داری از له کردن یا کشتن کنه با دست، باید مورد توجه قرار گیرد.