باهدف توسعه خدمات رفاهی برای کودکان تحت پوشش بهزیستی


ساماندهی باغ ۱۱ هزارمتری بهزیستی بم برای اوقات فراغت کودکان مراکز نگهداری

0

طرح ساماندهی باغ موقوفه متعلق به اداره بهزیستی شهرستان بم باهدف تبدیل آن به مجموعه‌ای فرهنگی، ورزشی و تفریحی برای کودکان و نوجوانان مراکز نگهداری وارد مرحله تصمیم‌گیری و اجرای اولیه شد.

به گزارش کرمان نو، موضوع ساماندهی و تعیین تکلیف باغ موقوفه اداره بهزیستی شهرستان بم و نحوه بهره‌برداری از ظرفیت‌های آن در نشست شورای پیشگیری از وقوع جرم این شهرستان که با حضور مسئولان قضایی، اجرایی و شهری برگزار شد، موردبررسی قرار گرفت.

این نشست با محوریت ایجاد فضایی سالم و ایمن برای گذران اوقات فراغت کودکان و نوجوانان تحت پوشش مراکز نگهداری بهزیستی برگزار شد.

بر اساس تفاهم‌نامه مشترک میان اداره بهزیستی و مجموعه خیریه امام، مقرر شده این باغ پس از ساماندهی و تجهیز، به مجموعه‌ای تفریحی و رفاهی ویژه فرزندان مراکز نگهداری تبدیل شود. این اقدام باهدف فراهم‌کردن بستر فعالیت‌های فرهنگی، ورزشی و تفریحی برای این کودکان برنامه‌ریزی شده است.

در حال حاضر بیش از ۲۰۰ فرزند در مراکز نگهداری شهرستان بم تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و ایجاد فضای اختصاصی برای فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی از نیازهای مطرح در این حوزه محسوب می‌شود.

در همین راستا شورای اسلامی شهر بم، معاونت عمرانی شهرداری و اداره ورزش و جوانان نیز آمادگی خود را برای مشارکت در آماده‌سازی زیرساخت‌های این مجموعه اعلام کرده‌اند. بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده، بخشی از امکانات اجرایی مانند کف‌پوش محوطه و تجهیزات فضای باز با همکاری این نهادها تأمین خواهد شد.

رئیس اداره بهزیستی شهرستان بم در این نشست با اشاره به فعالیت ۱۱ مرکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست در این شهرستان گفت: در حال حاضر ۱۶۰ کودک‌ونوجوان در این مراکز نگهداری می‌شوند و ساماندهی باغ بهزیستی می‌تواند زمینه ارتقای خدمات رفاهی و حمایتی برای آنان را فراهم کند.

محمدابوذری با بیان اینکه مساحت این باغ بیش از ۱۱ هزار مترمربع است، افزود: این مجموعه ظرفیت تبدیل‌شدن به یک مرکز تفریحی استاندارد را دارد و می‌تواند به‌عنوان پایگاه نشاط اجتماعی برای فرزندان مراکز نگهداری مورداستفاده قرار گیرد.

او یادآور شد: این باغ به‌عنوان موقوفه‌ای با نیت حمایت از فرزندان پرورشگاه‌ها پیش از انقلاب اسلامی ایجاد شده و درآمدهای حاصل از آن باید در همان مسیر تعیین‌شده توسط واقف هزینه شود.

رئیس بهزیستی بم همچنین با تأکید بر لزوم شفافیت مالی گفت: تمامی درآمدهای این مجموعه باید در حساب مشارکت‌های بهزیستی باهدف حمایت از پرورشگاه‌های شهرستان واریز شود تا هزینه‌ها به‌صورت هدفمند در همان مسیر مصرف شود.

در ادامه این نشست، رئیس اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان بم نیز درباره وضعیت موقوفه آب باغ توضیح داد: بر اساس وقف‌نامه، بخشی از آب قنات فرخ‌آباد برای آبیاری این باغ اختصاص‌یافته و مازاد آن اجاره داده می‌شود تا درآمد حاصل صرف امور پرورشگاه‌ها شود.

به گفته او، میزان آب موردنیاز باغ پنج ساعت و مازاد آن شش ساعت برآورد شده و درآمد سالانه حاصل از اجاره آن حدود ۸۴ میلیون تومان است.

در پایان، رئیس دادگستری شهرستان بم با تأکید بر ضرورت شفافیت و توزیع عادلانه منابع موقوفه گفت: درآمدهای حاصل از این موقوفه باید با رعایت نیت واقف هزینه شود تا منافع آن به طور عادلانه در اختیار تمامی کودکان و نوجوانان مراکز نگهداری قرار گیرد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.