25 درصد از کلاس‌های درس استان کرمان نیازمند استانداردسازی سیستم گرمایشی

در 15 آذرماه 91 آتش گرفتن بخاری نفتی در کلاس 24 نفر مدرسه انقلاب اسلامی شین‌آباد پیرانشهر موجب وارد شدن جراحات جدی به 13 دانش‌آموز و فوت 2 دانش‌آموز دختر شد.

مجروحیت جدی این 13 دانش‌آموز موجب شده که آن‌ها تا آخر عمر با مشکلات ناشی از آتش‌سوزی که در مدرسه رخ داد دست‌وپنجه نرم کنند.
اتفاقی که اگر نکات ایمنی لازم در استفاده از وسایل گرمایشی رعایت می‌شد، می‌توانست رخ ندهند.

این در حالی است که 25 درصد از کلاس‌های درس استان کرمان هم بر اساس اعلام سازمان نوسازی مدارس سیستم گرمایشی غیراستاندارد دارند.

البته مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان می‌گوید این 25 درصد از کلاس‌های مدارس استان از سیستم گرمایشی خطرآفرین استفاده نمی‌کنند و در نصب سیستم گرمایشی استانداردهای لازم را رعایت کرده‌اند اما منبع تولید گرما و انرژی آن‌ها در داخل کلاس است که بر اساس تعریف این سازمان غیراستاندارد محسوب می‌شوند.

غلامرضا رجایی به «کرمان نو» گفت که طرح استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی مدارس از سال 92 در استان آغاز شد و بر اساس تعریف ما از سیستم گرمایشی غیراستاندارد 13 هزار و 700 کلاس درس در استان کرمان شناسایی شدند که سیستم گرمایشی غیراستاندارد داشتند.

وی با اشاره به اینکه بر اساس نظر ما سیستم گرمایشی خطرآفرین با غیراستاندارد متفاوت است، ادامه داد: از این تعداد تاکنون سیستم گرمایشی بیش از 6 هزار و 400 کلاس درس استانداردسازی شده است.

او تعریف اداره کل نوسازی مدارس را از سیستم گرمایشی غیراستاندارد مدارس اینطور ارائه کرد: «ازنظر ما سیستم گرمایشی مدارسی استاندارد است که سیستم متمرکز گرمایشی را به‌صورت استاندارد داشته باشند یعنی از پکیج، شوفاژ و تجهیزاتی مانند این‌ها استفاده کنند و منبع تولید گرما و انرژی آن‌ها خارج از کلاس باشد.»

مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان گفت که بر اساس اولویت‌هایی ما و اولویت‌هایی که آموزش‌وپرورش مشخص کرد و به ترتیب اینکه مدارسی که سیستم‌های گرمایشی آن‌ها خطرآفرین بود استانداردسازی انجام شد.

رجایی افزود: «کلاس‌های درسی که هنوز ازلحاظ سیستم گرمایشی استانداردسازی نشده‌اند به دلیل اینکه بخاری نفتی و بخاری گازی و سیستم گازکشی آن‌ها استاندارد است، خطرآفرین نیستند اما در دستور کار ما قرار دارند تا بر اساس اولویت با تامین اعتباری که صورت می‌گیرد استانداردسازی شوند.»

او ادامه داد: «این تعداد مدارس اگر بخاری گازی و نفتی دارند موارد مهم نظارتی و مواردی را که باید در کنار نصب بخاری‌ها رعایت شود را رعایت کرده‌اند، اما بر اساس تعریف ما هنوز استانداردسازی باید صورت گیرد.»

مدیرکل نوسازی مدارس استان کرمان یادآور شد که این تعداد مدرسه باقی‌مانده در تمام نقاط استان به‌جز مناطق گرمسیر پراکنده هستند و مناطق سردسیر در اولویت قرار دارند.

رجایی تأکید کرد که سعی اداره کل نوسازی مدارس استان بر این بوده که تمام سیستم‌های خطرآفرین جمع‌آوری شود و اگر سیستم خطر آفرینی باقی‌مانده درصورتی‌که به ما اطلاع داده شود حتما جمع‌آوری و سریعا اقدام می‌کنیم.

وی با اشاره به مدارسی که هنوز سیستم گرمایشی آن‌ها استانداردسازی نشده گفت که اگر اصول ایمنی در این مدارس رعایت شود قطعا تا زمانی که ما استانداردسازی را انجام دهیم، به مشکل برنخواهیم خورد.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=21431
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.