نقدی بر رویکرد ذاکری هرندی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری


«تهدید» و «تسریع»؛ دو کلیدواژه پرتکرار معاون عمرانی استاندار

0

بررسی اظهارات و دستورهای اخیر معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان نشان می‌دهد صدور مهلت‌های کوتاه و در مواردی غیرواقع‌بینانه برای پروژه‌های عمرانی، به رویه‌ای ثابت در گفتمان او تبدیل شده است؛ رویه‌ای که تاکنون با گزارش پیگیری یا اعلام نتیجه مشخصی همراه نبوده است.

 

کرمان‌نو ـ در دویست‌وچهل‌وپنجمین جلسه شورای ترافیک استان کرمان، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خواستار بازبینی و ارائه طرح ساماندهی ترافیک میدان شورای شهر کرمان ظرف ۱۵ روز شد؛ مهلتی که بدون انتشار گزارشی از نتیجه، سپری شد.

این تنها یکی از نمونه‌های فهرست دستورها و اظهاراتی است که از ذاکری‌هرندی منتشر شده است؛ از دستور احیای فوری بازار تاریخی سیرجان و تکمیل پروژه آبرسانی رابر ظرف کمتر از سه هفته گرفته تا تأکید بر تسریع پروژه‌های نیمه‌تمام بازآفرینی شهری و اعلام غیرقابل‌قبول بودن هرگونه تأخیر در احداث نیروگاه‌های خورشیدی و پروژه‌های ورزشی.

دیگر چه خبر؟

مشاهدات نشان می‌دهد دو واژه «تهدید» و «تسریع» بیش از هر کلمه دیگری در سخنان این مقام استانی تکرار می‌شود. با این حال، در غیاب برنامه‌ریزی مشخص، تخصیص منابع و گزارش‌های پیگیری، این واژگان بیش از آنکه کارکرد مدیریتی داشته باشند، بار تبلیغاتی پیدا می‌کنند. پروژه‌هایی مانند بازسازی میراث تاریخی یا احداث نیروگاه خورشیدی به مطالعات فنی، تأمین اعتبار و هماهنگی بین‌دستگاهی نیاز دارند و صرف تعیین ضرب‌الاجل در یک نشست اداری، آن‌ها را به سرانجام نمی‌رساند.

در کنار این دستورهای فوری برای پروژه‌هایی که نیازمند بودجه و مطالعات کارشناسی هستند، تهدید مدیران در جلسات اداری نیز از دیگر رویه‌های این معاون اصفهانی استاندار کرمان به شمار می‌رود. رویکردی که شاید در برخی موضوع‌ها یا برای برخی مدیران کارآمد باشد، اما در بیشتر موارد می‌تواند به گسست میان مدیران اجرایی و هسته مدیریتی ستاد استان منجر شود.

نبود گزارش‌های پیگیری درباره سرنوشت این دستورها و تهدیدها، این پرسش را مطرح می‌کند که آیا چنین اظهاراتی صرفاً برای انعکاس در تیتر خبرها بیان می‌شوند، یا واقعاً با سازوکاری مشخص برای اجرا همراه‌اند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.