مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کرمان؛


هشت درصد از تالاب جازموریان در بارش‌های اخیر آبگیری شد

 مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کرمان با اشاره آبگیری بخشی از تالاب جازموریان در بارش‌های اخیر گفت: بر اساس آخرین رصد نقشه‌های ماهواره‌ای، اینک هفت هزار هکتار (معادل هشت درصد) از وسعت تالاب جازموریان آبگیری شده است.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از ایرنا، مجتبی نیک‌طبع مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کرمان با بیان اینکه جازموریان تالابی کم‌عمق و کاملاً فصلی است افزود: این تالاب جزو بزرگ‌ترین تالاب‌های آب شیرین کشور محسوب می‌شود و خاصیت آن جذب آب به‌صورت یک اسفنج است که نه‌تنها موجب تغذیه گیاهان سطح تالاب در فصول خشک‌سال می‌شود؛ بلکه از تبدیل این محل به کانون گردوغبار هم جلوگیری می‌کند.

او همچنین درباره دریافت حقابه زیست‌محیطی تالاب جازموریان اظهار داشت: مطالعات زیست‌محیطی حقابه تالاب جازموریان در سه وضعیت مرطوب، خشکسالی و ترسالی صورت پذیرفته و مکاتبات لازم برای رهاسازی حقابه انجام شده که شرکت آب منطقه‌ای نیز در مواردی رهاسازی حقابه را انجام می‌دهد و مکاتبات آن را به این اداره کل ارسال می‌کند.
مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان کرمان بیان کرد: تالاب جازموریان با ۱۰۸ هزار هکتار مساحت از طریق آورده سالانه رودخانه‌های هلیل‌رود استان کرمان و بمپور استان سیستان و بلوچستان آبگیری می‌شود و سال‌هاست که به‌عنوان یکی از کانون‌های اصلی گردوغبار جنوب شرق کشور شناخته می‌شود.
تالاب زیبای جازموریان از زیباترین تالاب‌های ایران به شمار می‌رود که به دلیل وسعت زیاد میان ۲ استان کرمان و سیستان و بلوچستان قرار گرفته و نقاط بکر و منحصربه‌فردی دارد که همچنان ناشناخته مانده است.

 این تالاب به‌عنوان یکی از بکرترین عرصه‌های طبیعی در منطقه‌ای گرم و خشک با میزان بارش سالانه اندک و شدت تبخیر فراوان واقع شده است.

 جازموریان تنها حوزه آبریز استان پهناور کرمان محسوب می‌شود که به علت قرارگرفتن در منطقه‌ای کم آب به‌عنوان یکی از مهم‌ترین منابع آبی استان‌های کویری کرمان و کم آب سیستان و بلوچستان به شمار می‌رود و عرصه‌های مجاور آبادی‌های آن نیز به ذخیره‌گاه استراتژیک علوفه دامی تبدیل شده است.

 وسعت تالاب جازموریان پیوسته در تغییر بوده و اندک آب‌های بارشی و جاری ورودی به این حوزه به‌سوی پست‌ترین مناطق این فرورفتگی در بخش میانی جریان داشته و با تبخیر آنها جازموریان پهنه‌ای خشک و کویری با پوششی از املاح آهکی – نمکی، ماسه، سیلت و خاک‌های رسی خاکستری‌رنگ مناطق کم رطوبت تبدیل شده است.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=117868
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.