کفایی، مدیرکل محیط‌زیست استان به «کرمان نو» خبر داد:


عملیات راهداری در جاده دیمند – گویگان متوقف شد

0

سرپرست اداره کل حفاظت محیط‌زیست استان کرمان از توقف عملیات راه‌سازی در مسیر دیمند–گویگان با دستور مقام قضایی خبر داد و گفت: این عملیات بدون دریافت مجوز از محیط‌زیست انجام شده و میزان خسارت احتمالی به پوشش گیاهی و زیستگاه منطقه در حال بررسی است.

ساسان کفایی، سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان کرمان، از توقف عملیات راهسازی در مسیر دیمند–گیویگان در محدوده پناهگاه حیات‌وحش زریاب خبر داد و گفت: عملیات انجام‌شده در این منطقه مجوزی از محیط زیست نداشته و با پیگیری این اداره‌کل و دستور مقام قضایی متوقف شده است.

وی اظهار کرد: پس از دریافت گزارش‌هایی درباره حضور ماشین‌آلات راهسازی در منطقه، نیروهای یگان حفاظت محیط زیست در محل حاضر شدند و موضوع را پیگیری کردند.

کفایی افزود: با هماهنگی بازپرس کشیک شهرستان، موضوع به مرجع قضایی ارجاع شد و دستور توقف عملیات صادر و اجرایی شد؛ بنابراین در حال حاضر ادامه فعالیت راهسازی در این محدوده متوقف است.

راهسازی بدون مجوز محیط زیست

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با اشاره به قرار گرفتن این محدوده در پناهگاه حیات‌وحش زریاب تأکید کرد: عملیات عمرانی انجام‌شده در این محدوده مجوزی از محیط زیست نداشته است.

وی گفت: این موضوع اکنون در حال بررسی است تا مشخص شود عملیات انجام‌شده چه میزان و چه نوع اثری بر پوشش گیاهی و زیستگاه منطقه داشته است.

کفایی با بیان اینکه پناهگاه حیات‌وحش زریاب از مناطق حساس و بکر استان کرمان محسوب می‌شود، افزود: این منطقه از نظر پوشش گیاهی و همچنین گونه‌های جانوری دارای اهمیت است و هرگونه عملیات عمرانی و فیزیکی در مناطق تحت مدیریت محیط زیست باید پس از بررسی کارشناسی و طی مراحل قانونی و دریافت مجوزهای لازم انجام شود.

وی ادامه داد: حتی اگر یک جاده از گذشته در منطقه وجود داشته باشد، انجام عملیات جدید عمرانی، تعریض، بهسازی یا هر فعالیتی که می‌تواند بر عرصه طبیعی اثرگذار باشد، باید از نظر زیست‌محیطی بررسی شود.

بررسی خسارت احتمالی به پوشش گیاهی و درختان بنه

کفایی درباره گزارش‌های منتشرشده مبنی بر احتمال آسیب به پوشش جنگلی و درختان بنه در جریان عملیات راهسازی گفت: در حال حاضر بررسی کارشناسی برای مشخص شدن میزان و نوع خسارت احتمالی در حال انجام است.

وی تأکید کرد: اگر در جریان بررسی‌ها مشخص شود که درختی قطع شده یا آسیبی به پوشش گیاهی و زیستگاه منطقه وارد شده است، موارد به‌صورت کامل مستندسازی خواهد شد.

دیگر چه خبر؟

به گفته سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان کرمان، نیروهای یگان حفاظت محیط زیست ضابط دادگستری هستند و در بازدیدهای خود موظف به ثبت و مستندسازی موارد مشاهده‌شده هستند.

وی افزود: گزارش‌های مکتوب، تصاویر و سایر مستندات در صورت احراز تخلف برای رسیدگی در اختیار مرجع قضایی قرار خواهد گرفت.

«تخریب محیط زیست خط قرمز ماست»

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان کرمان با تأکید بر اینکه حفاظت از عرصه‌های طبیعی و زیستگاه‌های استان اولویت این مجموعه است، گفت: اگر در بررسی‌ها مشخص شود تعرض یا آسیبی به منطقه وارد شده است، موضوع از مسیر قانونی پیگیری خواهد شد.

کفایی تصریح کرد: در صورت احراز تخلف، جایگاه افراد یا دستگاه‌ها مانع پیگیری قانونی نخواهد بود و با هر شخص حقیقی یا حقوقی که مسئولیت تخریب یا آسیب احراز شود، مطابق قانون برخورد خواهد شد.

وی افزود: آسیب رساندن به محیط زیست برای مجموعه حفاظت محیط زیست خط قرمز است و اجازه داده نمی‌شود فعالیت‌های عمرانی بدون رعایت ضوابط، موجب تخریب زیستگاه و عرصه‌های طبیعی شود.

توقف عملیات تا تعیین تکلیف قانونی

کفایی گفت: در شرایط فعلی، عملیات راهسازی با دستور مقام قضایی متوقف شده و بررسی‌های کارشناسی برای مشخص شدن ابعاد موضوع ادامه دارد.

وی افزود: ابتدا باید مشخص شود چه اتفاقی در منطقه رخ داده، آیا خسارتی به پوشش گیاهی یا زیستگاه وارد شده است و در صورت وجود خسارت، میزان آن چقدر است.

سرپرست اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان کرمان تأکید کرد: نتیجه بررسی‌ها و مستندات تهیه‌شده در چارچوب قانونی به مرجع قضایی ارائه خواهد شد تا درباره مسئولیت اشخاص یا دستگاه‌های دخیل در موضوع تصمیم‌گیری شود.

وی خاطرنشان کرد: اولویت محیط زیست در این مرحله، جلوگیری از ادامه عملیات، مستندسازی رخداد و بررسی دقیق آثار احتمالی آن بر منطقه است تا پس از مشخص شدن نتیجه کارشناسی، اقدامات قانونی لازم انجام شود.

پناهگاه حیات‌وحش زریاب از مناطق تحت مدیریت محیط زیست استان کرمان است و حساسیت این منطقه به دلیل برخورداری از پوشش گیاهی و زیستگاه‌های حیات‌وحش، ضرورت بررسی و رعایت ضوابط زیست‌محیطی در اجرای طرح‌های عمرانی را دوچندان می‌کند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.