فرماندار بم بر حمایت از استعدادهای بومی تأکید کرد


بم باید قطب موسیقی استان شود

0

فرماندار بم با اشاره به ظرفیت‌های فرهنگی و هنری این شهرستان، خواستار برنامه‌ریزی برای تبدیل بم به قطب موسیقی استان کرمان و حمایت جدی از استعدادهای بومی شد.

به گزارش «کرمان‌نو»، وحدت عیدی، فرماندار بم، شنبه ۲۷ تیرماه در نشست هماهنگی برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در بم، با بیان اینکه ظرفیت‌های هنری این شهرستان فراتر از انتظارات است، اظهار کرد: «شخصیت‌های برجسته و چهره‌های شاخص موسیقی که از دل این سرزمین برخاسته‌اند، نشان‌دهنده اصالت و استعداد بی‌نظیر این منطقه است. حیف است با وجود این بستر و زیرساخت‌های موجود، از استعدادهای درخشان موسیقی غافل بمانیم.»

او با اشاره به بازدیدهای میدانی از فعالیت‌های هنری جوانان در ارگ قدیم بم افزود: «هنگامی که تلاش، پشتکار و مهارت نوجوانان و جوانان بمی را در نوازندگی و خوانندگی می‌بینم، به این باور می‌رسم که ما نه‌تنها استعداد، بلکه ظرفیت بالایی برای درخشش داریم. باید با عزم و همتی جدی، این پتانسیل‌ها را شکوفا کنیم و این توانمندی در میان مسئولان و دغدغه‌مندان فرهنگی وجود دارد.»

 موسیقی نواحی، شناسنامه تمدنی ایران

عیدی با اشاره به اهمیت برگزاری جشنواره موسیقی نواحی در بم گفت: «برگزاری این رویداد در بم، فرصتی ارزشمند برای نمایش تنوع هویتی و فرهنگی ایران است. موسیقی نواحی، شناسنامه تمدنی ماست و تنوعی که در موسیقی اقوام مختلف از آذربایجان، خراسان و کردستان تا مناطق جنوبی و مرکزی ایران دیده می‌شود، در هیچ کجای دنیا همتا ندارد.»

فرماندار بم با یادآوری سابقه تمدنی و فرهنگی ایران و جایگاه هنرمندان و شاعران نامدار این سرزمین بیان کرد: «سابقه تاریخی ما در هنر و ادبیات منحصربه‌فرد است. بم نیز با توجه به این پیشینه فرهنگی، باید حداقل به قطب موسیقی استان کرمان تبدیل شود. حضور هنرمندان بزرگی در این شهرستان که در سطوح ملی و بین‌المللی شناخته‌شده هستند، گواهی بر این مدعاست.»

او با اشاره به برنامه‌ریزی‌های آینده برای میزبانی از رویدادهای هنری اظهار کرد: «در صورت فراهم بودن شرایط، جشنواره‌های پیش‌رو در جوار ارگ تاریخی و باشکوه بم برگزار خواهد شد تا پیوند میان هنر اصیل موسیقی نواحی و میراث کهن این سرزمین بیش‌ازپیش نمایان شود.»

 ضرورت احیای جریان‌های موسیقایی بم

سعید ذوالفقاری، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بم، نیز در این نشست از تلاش برای احیای جریان‌های موسیقایی و برگزاری جشنواره‌های تخصصی موسیقی نواحی در این شهرستان خبر داد و بر ضرورت هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی برای بهره‌گیری از ظرفیت‌های فرهنگی منطقه تأکید کرد.

او با اشاره به خلأ برگزاری رویدادهای هنری طی سال‌های اخیر اظهار کرد: «آخرین جشنواره‌های موسیقی که در شهرستان برگزار شد به سال‌های ۹۵ تا ۹۷ بازمی‌گردد و پس از آن شاهد وقفه‌ای طولانی در این زمینه بوده‌ایم.»

ذوالفقاری با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌ها بستری برای ایجاد تعامل سازنده میان هنرمندان بومی و ملی است، افزود: «کارشناسان حوزه هنر معتقدند تداوم‌بخشی به این رویدادها، جریانی پویا در حوزه موسیقی نواحی ایجاد می‌کند که در صورت غفلت از آن، اتصال هنری شهرستان با بدنه ملی کم‌رنگ شده و وضعیت هنر در بم بیش‌ازپیش دچار رکود خواهد شد.»

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بم با اشاره به ظرفیت‌های ویژه این شهرستان در حوزه موسیقی نواحی گفت: «با توجه به پتانسیل‌های موجود، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان نگاه ویژه‌ای به برگزاری رویدادهای هنری در بم دارد و آمادگی کامل خود را برای حمایت از این حرکت اعلام کرده است.»

او با تأکید بر اینکه متولی‌گری فرهنگ و هنر نباید تنها بر عهده یک دستگاه باشد، اظهار کرد: «تجربه برگزاری رویدادهای فرهنگی در شهرهای همجوار نشان می‌دهد که نقش شهرداری‌ها و سایر نهادهای محلی در موفقیت جشنواره‌ها کلیدی است و امیدواریم با هم‌افزایی ایجادشده، شاهد میزبانی شایسته بم از جشنواره موسیقی نواحی در روزهای سوم و چهارم شهریورماه باشیم.»

ذوالفقاری در پایان گفت: «سوم و چهارم شهریورماه جشنواره موسیقی محلی کشوری در مقابل ارگ قدیم بم برگزار می‌شود.»

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.