بر اساس اعلام مرکز آمار ایران در آذر امسال، گوشت گوسفند نسبت به آبان ۷.۱ درصد و نسبت به آذر سال گذشته بیش از ۴۶درصد و پیاز نسبت به آبان ۲۵.۴ درصد و نسبت به آذر سال گذشته ۱۰۹.۱ درصد گرانتر شدهاند.
مرکز آمار ایران تغییرات متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب برای گروههای مختلف کالاهای خوراکی در مناطق شهری کشور در آذرماه را اعلام کرد.
بر اساس این گزارش در گروه نان و غلات، «شیرینی خشک» با۱.۹ درصد و «رشته آش» با ۱.۶ درصد بیشترین افزایش قیمت و «ماکارونی» با ۰.۲- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند.
در گروه گوشت قرمز، سفید و فرآوردههای آنها نیز «گوشت گوسفند» با ۷.۱ درصد، «کنسرو تن ماهی» با۳.۲ درصد و «گوشت گاو یا گوساله» با ۲.۵ درصد بیشترین افزایش قیمت و «مرغ ماشینی» با ۱۱.۸- درصد بیشترین کاهش قیمت را نسبت به ماه قبل داشتهاند. البته این در حالی است که تورم نقطهای گوشت گوسفند در این ماه به ۴۶.۲درصد، گوشت گوساله ۵۰ درصد و مرغ ماشینی ۸۰.۵ درصد بوده است.
همچنین در گروه لبنیات، تخممرغ و انواع روغن بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «شیر خشک» با ۴.۶ درصد و «تخممرغ ماشینی» با ۳.۷ درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به «ماست پاستوریزه» با ۰.۵- درصد بوده است.
در گروه میوه و خشکبار نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «هندوانه» با ۱۶.۵ درصد و «هلو» با ۱۱درصد و بیشترین کاهش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «پرتقال» با ۱۳.۹- درصد و «لیموترش» با ۰.۳- درصد بوده است.
«پیاز» با ۲۵.۴درصد و «کدو سبز» با ۶.۴درصد بیشترین افزایش و «گوجهفرنگی» با ۴.۴- درصد و «هویج» با ۲.۷- درصد بیشترین کاهش را در گروه سبزیجات و حبوبات داشتهاند.
در گروه قند و شکر، آشامیدنیها و سایر خوراکیها نیز بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به «چای خارجی بستهای» و «نوشابه گازدار» با ۱.۶درصد و بیشترین کاهش قیمت مربوط به «شکر» با ۰.۷- درصد و «قند» با ۰.۵- درصد بوده است.