مرکز کرمان‌شناسی در رسالت خود موفق عمل کرده است

محمدصادق بصیری در نشست خبری با موضوع جشنواره گنج سی ساله به مناسبت سی امین سالگرد تاسیس مرکز کرمان شناسی افزود: 30 سال کار فرهنگی در کرمان با وسعت، تنوع و ویژگی های خاص اقلیمی کار ساده ای نبوده و نیست.
به گزارش ایرنا، وی اظهار داشت: شناساندن کرمان به دیگران کار دشواری است و بیشترین مشکل ما این است بیشترین افرادی که نسبت به کرمان نظر می دهند این استان را درست نمی شناسند بنابراین مواجه با بد کرمان شناسی هستیم.
بصیری با بیان اینکه مرکز کرمان شناسی با توجه به سخت بودن شناساندن کرمان توانسته از عهده این کار به خوبی بربیاید گفت: کرمان در طول تاریخ، مظلومیت های فرهنگی زیادی را به دوش کشیده است و گرفتاری هایی که موجب شده این استان به خوبی شناخته نشود.
وی با بیان اینکه مرکز کرمان شناسی تمثیلی از همبستگی مردم یک استان است ادامه داد: این مرکز بعد از 30 سال توانسته در زمینه معرفی کرمان، هنر و گویش مردم منطقه فعالیت های خوبی داشته باشد تا این استان را نه تنها به مردم ایران بلکه به جهان معرفی کند.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار کرمان افزود: این مرکز توانسته در طول این 30 سال با استفاده از امکانات علمی دانشگاه ها کتاب هایی را منتشر کند که هر کدام مرجع بسیاری از مطالعات و تحقیقات است.
بصیری اظهار داشت: کتاب های کرمان شناسی علاوه بر جنبه های علمی، دانشگاهی و پژوهشی جنبه ترویجی هم دارد به صورتی که همه اقشار جامعه می توانند از این کتاب ها و مرجع ها استفاده کنند.
وی تاریخ برگزاری پاسداشت سی امین سال تاسیس مرکز کرمانشناسی را دوم تا چهاردهم اردیبهشت در تهران و عمدتا در کرمان عنوان کرد.
ادیب و پژوهشگر کرمانی نیز گفت: دلیل ایجاد مرکز کرمانشناسی این بود که متوجه شدیم نه تنها عوام بلکه بسیاری از خواص نیز از کرمان آنطور که باید آگاهی ندارند و حتی ذهنیتی منفی نسبت به کرمان دارند.
سیدمحمدعلی گلاب زاده افزود: در طول 30 سال با حداقل امکانات کار کردیم و به تشریفات و تکلفات نپرداختیم و مساعدت هایی که نیز در این مسیر شد صرف کارهای فرهنگی کردیم و توانستیم در طول این 30 سال با انتشار 300 جلد کتاب که خودش رقمی قابل توجه است در تاریخ فرهنگ استانها کاری بزرگ را انجام دهیم.
وی ادامه داد: این گام با همه مضایقی که داشتیم محکم برداشته شد، به طوری که در دومین سال مرکز کرمان شناسی باقی استان ها نیز این کار را در راستای شناساندن ویژگی های سرزمینشان ادامه دادند.
وی افزود: بنیاد ایران شناسی نیز که 6 سال بعد از کرمان شناسی شکل گرفت در حال حاضر یکی از نهادهای خیلی توانمند فرهنگی کشور است.
وی با بیان اینکه این گنج متعلق به همه عزیزانی است که دلی در گرو فرهنگ این دیار دارند گفت: دوست داشتن وطن یک اصل است که قابل توجه است.
این پژوهشگر و ادیب کرمانی، افتخار به سرزمین را، نکته مهمی دانست.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=27013
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.