۴.۵ میلیارد خسارت به کشاورزی کرمان به دلیل نوسانات دمایی

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان مجموع خسارات ناشی از خشکسالی و کاهش بارندگی، گرمازدگی، سرمازدگی، سیل و طوفان در بخش باغبانی و زراعت را قریب به 40 میلیارد ریال، در بخش دام، طیور و زنبور عسل را قریب به 4 میلیارد ریال و در عرصه های منابع طبیعی 1.5 میلیارد ریال اعلام کرد.
عباس سعیدی اظهار کرد: عوامل خسارت زایی متعددی از جمله خشکسالی، نوسانات دمایی در زمستان و اوائل بهار، طغیان آفات ناشی از خشکسالی و ضعف باغات، وزش بادهای گرم، تگرگ و … بر کشاورزی استان تاثیر گذاشته و قریب به 43 میلیارد ریال به کشاورزی استان ضرر رسانده است.
وی افزود: کاهش بارندگی طی چند سال گذشته مخصوصاً سال 96 که کاهش حدود 69 درصدی بارندگی نسبت به دراز مدت را نشان می دهد، استان کرمان را با خشکسالی شدید ومتوسط روبه رو نموده است.
سعیدی گفت: مهمترین عامل خسارت زای بخش کشاورزی استان، افزایش دمای فرورین سال جاری بود که باعث از بین رفتن بیش از 80 درصد محصول پسته باغداران در سال 1397 شد.
وی تصریح کرد: کاهش حدود 62 هزار تن پسته خشک به ارزش تقریبی 2400 میلیارد تومان در سال جاری و حتی عدم تشکیل جوانه زایشی باغات پسته و پیش بینی کاهش محصول پسته در سال 98 از تبعات نوسانات دمایی بوده است.
وی با اشاره به پیش بینی کاهش تولید بیش از 100 هزار تن محصولات کشاورزی ناشی از طغیان آفات گفت: خسارت ناشی از خشکسالی در محصولات باغی بدلیل طغیان آفاتی نظیر پسیل پسته، خشکیدگی خوشه خرما، زنجره خرما، چوبخوار و پوستخوار درختان میوه در سطح 300 هزار هکتار اتفاق افتاده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی شمال استان کرمان همچنین از خسارت ناشی از خشکسالی در محصولات زراعی بویژه گندم بدلیل طغیان آفات سن گندم، خوشه خوار گندم  در سطح 100 هزار هکتار از مزارع خبرداد و افزود: پیش بینی می شود در محصولات زراعی کاهش تولید بیش از 30  هزار تن محصول را داشته باشیم.
وی سرمای دیر رس بهاره در اواخر فروردین  را عامل اصلی خسارت شدید سرمازدگی بر روی حدود 9500 هکتار از باغات گردو اعلام کرد و گفت: این امر باعث از بین رفتن بیش از 55 درصد محصول گردوی استان به میزان تقریبی 10 هزار تن به ارزش 202 میلیارد تومان  شده است.
سعیدی اظهار کرد: کاهش شدید بارندگی و خشکسالی در شهرستان ارزوئیه که قطب محصولات زراعی استان محسوب می شود باعث طغیان شدید سن گندم شده و از سوی دیگر مزارع گندم دچار تنش رطوبتی شده و برای فرار از شرایط خشکی زودتر وارد فاز زایشی و تولید دانه شدند که این امر سبب عدم تکمیل فرآیند مراحل فیزیولوژی دانه گندم می شود.
وی اشاره کرد: همچنین بدلیل  وزش  بادهای گرم طی دو هفته در زمان خمیری و سفت شدن دانه های گندم بیش از 50 درصد مزارع دچار خسارت بادزدگی وکاهش عملکرد به میزان 20 درصد شده که این خسارت در سطح 35000 هکتار محصولات زراعی بوده.
سعیدی در ارتباط با خسارت ناشی از خشکسالی در بخش آب و خاک گفت: به بیش از 3000 رشته قنات خسارت وارد شده و کاهش دبی در 50 درصد قنوات را شاهد هستیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان با اشاره به کاهش علوفه مراتع به میزان 70 درصد در عرصه های مراتع در سطح 6 میلیون هکتار با ارزش 150 میلیارد تومان اظهار کرد: این امر سبب کاهش 65 درصدی شیر دام، کاهش 55 درصدی گوشتو کاهش 30 درصدی زایش دام شده است.
وی مجموع خسارات ناشی ازخشکسالی و کاهش بارندگی، گرمازدگی، سرمازدگی، سیل وطوفان در بخش باغبانی و زراعت را قریب به 40 میلیارد ریال، در بخش دام، طیور و زنبور عسل را قریب به 4 میلیارد ریال و در عرصه های منابع طبیعی 1.5 میلیارد ریال اعلام کرد.
وی افزود: جهت کاهش تبعات ناشی از این خسارات  مبلغ 48 میلیارد تومان جهت اجرای طرحهای ضروری و پیشگیرانه در بخش تامین و انتقال آب، احداث استخرهای ذخیره آب لوله گذاری و انتقال آب، لایروبی و مرمت قنوات و چشمه سارها، پوشش انهار و … ،  مبلغ 32 میلیارد تومان جهت تامین بخشی از هزینه های آبرسانی سیار و تامین علوفه دام، مبلغ 15 میلیارد تومان جهت پرداخت کمک بلا عوض به بهره برداران خسارت دیده، مبلغ 100 میلیارد تومان جهت پوشش بیمه پایه بصورت فراگیر برای واحدهای خسارت دیده ،مبلغ 8 میلیارد تومان جهت کاهش تبعات ناشی از خشکسالی دربخشهای دام ،طیور و زنبورعسل جهت آبرسانی و همچنین امهال باز پرداخت تسهیلات سرمایه در گردش و سرمایه گذاری بهره برداران خسارت دیده از خشکسالی به مدت سه سال و تامین بار مالی امهال پیشنهاد می شود.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=18434
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.