112 بیمار دیالیز و 19 تخت در جنوب کرمان

البته به گفته مسوولان جنوبی قرار است کمتر از دو ماه دیگر با راه‌اندازی دو مرکز بیماری‌های خاص در شهرستان‌های قلعه گنج و رودبار 6 تخت و با اضافه شدن 10 تخت به بخش دیالیز جیرفت و 2 تخت به بخش دیالیز منوجان به تعداد تخت‌های بیماران دیالیزی در جنوب کرمان اضافه و این مشکل تا حدودی حل شود.

دیالیز رایج‌ترین روش برای درمان بیمارانی است که نارسایی کلیه در آن‌ها به مراحل نهایی رسیده باشد. این بیماران در این مرحله از زندگی سختی‌های زیادی را متحمل می‌شوند و اگر قرار باشد برای دسترسی به امکانات درمانی هم سختی بکشند، قطعا تحمل این مرحله از زندگی طاقت‌فرسا خواهد شد.

گفته می‌شود که متاسفانه در جنوب کرمان به دلیل کمبود تخت دیالیز بیماران این منطقه باید مسافت طولانی را تا مرکز استان طی کنند تا از خدمات درمانی که شاید در هفته چند بار به آن‌ها نیاز دارند را دریافت کنند.

در خصوص این موضوع با رییس دانشگاه علوم پزشکی جنوب استان کرمان تماس گرفتیم.

دکتر اصغر مکارم با اشاره به فعالیت سه بخش دیالیز در شهرستان‌های  جیرفت، کهنوج و منوجان گفت که با راه‌اندازی دو مرکز دیگر در شهرستان‌های قلعه گنج و رودبارجنوب دسترسی بیماران به مراکز دیالیز آسان‌تر می‌شود، البته ما همین حالا هم نسبت به کشور خیلی عقب نیستیم.

وی تعداد تخت‌های فعال برای بیماران دیالیزی در جیرفت را 10 تخت، در  کهنوج 6 تخت و در منوجان سه تخت اعلام کرد و گفت که در دو شهرستان قلعه گنج و رودبارجنوب نیز قرار است 6 تخت برای خدمات‌رسانی به بیماران دیالیزی به بهره‌برداری برسد و 10 تخت جدید نیز قرار است به بخش دیالیز جیرفت و 2 تخت هم به بخش دیالیز منوجان اضافه شود.

شرایط راضی‌کننده نیست

درصورتی‌که رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت شرایط بیماران دیالیزی در جنوب را راضی‌کننده می‌داند اما دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در این خصوص نظر دیگری دارد و می‌گوید که متاسفانه شرایط فعلی راضی‌کننده نیست.

احمد حمزه در ادامه به «کرمان نو» گفت که فعلا در جنوب فقط در سه شهر جیرفت، کهنوج و منوجان خدمات به بیماران دیالیز داده می‌شود و شهرهای پرجمعیتی مثل رودبار جنوب و قلعه گنج متاسفانه فعلا امکان ارائه خدمات به بیماران دیالیزی را ندارند.

او ادامه داد: در کهنوج و منوجان هم متاسفانه تعداد دستگاه‌های موجود جوابگوی تعداد بیمارانی که از دیگر شهرستان‌ها اعزام می‌شوند نیست درنتیجه به‌اجبار تعدادی از بیماران به مرکز استان مراجعه و تحت درمان قرار می‌گیرند.

نماینده مردم کهنوج، قلعه گنج، رودبار جنوب، منوجان و فاریاب در مجلس ادامه داد: درصدد این هستیم که به‌زودی مرکز بیماران خاص را در رودبار راه‌اندازی کنیم تا حداقل بیماران دیالیزی، هموفیلی و تالاسمی دیگر برای دریافت خدمات درمانی به مرکز استان مراجعه نکنند.

حمزه خاطرنشان کرد: در تلاشیم که در دو شهرستان کهنوج و منوجان هم تعداد دستگاه‌ها و تخت‌های دیالیز را افزایش دهیم که امیدواریم با نصب این دستگاه‌ها پاسخگوی نیاز بیماران در محل زندگی خودشان باشیم.

وی تاکید کرد که فعلا در قلعه گنج در این خصوص مشکلات زیادی داریم که امیدواریم به‌زودی با کمک دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، وزارت بهداشت، مرکز بیماری‌های خاص کشور و بنیاد علوی که معین اقتصادی منطقه است بتوانیم بخش دیالیز را راه‌اندازی کنیم تا بیماران مجبور نباشند مسافت طولانی را برای دریافت خدمات از قلعه گنج تا جیرفت طی کنند.

دبیر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در خصوص زمان دقیق بهره‌برداری از مراکز بیماران دیالیز در جنوب گفت که بهره‌برداری از مرکز دیالیز در رودبارجنوب بنا بر قول وزارت خانه تا قبل از پایان سال انجام خواهد شد. البته اگر مشکلاتی که اخیرا در کشور پیش‌آمده مانع نشود.

وجود 112 بیمار دیالیزی در جنوب کرمان

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی جنوب کرمان به «کرمان نو» گفت که 112 بیمار دیالیزی در جنوب استان کرمان داریم.

دکتر علی سالاری مقدم از آماده بودن مکان فیزیکی برای احداث مرکز دیالیز قلعه گنج خبر داد و گفت که مراکز دیالیز قلعه گنج و رودبار جنوب طی دو ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه بهداشت و درمان همیشه مشکلاتی وجود دارد، یادآور شد: نباید این موضوع را فراموش کرد که نگاه دولت تدبیر و امید در بعد سلامت به طریقی بود که خیلی از مسائل بیماران خاص و بیماران دیالیزی حل‌شده است.

کرمان محروم از منابع سلامت

 

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=20225
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.