تعرفه برق برای مردم جنوب کمرشکن است/ پیگیری بی‌نتیجه نمایندگان جنوب

تعرفه بالای برق صدای مردم جنوب کرمان را درآورده و اقدام به راه‌اندازی کارزاری برای کاهش این تعرفه کردند اما اعظمی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس می‌گوید ما پیگیری کردیم که بی‌نتیجه بود.

از سال ٨۴ با هدف تعیین الگوی مصرف برق بخش خانگی در کشور، استان‌ها به سه بخش گرمسیر، معتدل و سردسیر تقسیم شدند. از این رو استان‌هایی که در سال بیش از چهار ماه گرم دارند جزو مناطق گرمسیری محسوب می‌شوند. همچنین طبق این تعریف، الگوی مصرف برق خانگی عبارت است از مصرف انرژی یک خانوار معمولی «4 نفره» در یک ساختمان الگوی شهری، طی یک ماه «۳۰ روز» در ماه‌های عادی و پرمصرف سال، به گونه‌ای که در تمام مناطق کشور از یک رفاه نسبی مشابه برخورداد باشند .

اما در نخستین جلسات فروردین ماه سال 1399هیات دولت بخشی از این الگو اصلاح و به تصویب هیأت وزیران رسید. در این مصوبه آمده: به منظور اصلاح الگوی مصرف متعارف مناطق گرمسیر، آن دسته از مناطق گرمسیر که تعداد ماه‌‌های گرم در مجموع کمتر از چهار ماه سال است، الگوی مصرف ماهانه هر یک از ماه‌های خرداد، تیر، مرداد و شهریور که جزء ماه‌های گرم منظور نشده اند، ۳۰۰ کیلو وات ساعت خواهد بود.

پیک مصرف برق به اوج خود می‌رسد

طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در تابستان امسال با افزایش قابل توجه دمای هوا در جنوب استان کرمان مواجه هستیم و پیک مصرف برق قطعا به اوج خود خواهد رسید.

در سال گذشته پیک تابستان را همراه با خاموشی‌های مکرر سپری کردیم البته کارشناسان صنعت برق معتقدند اگر مشترکان در ساعات اوج مصرف حدود ۱۰ درصد صرفه‌جویی در مصرف داشته باشند، امسال بدون خاموشی روزهای گرم تابستان را سپری خواهیم کرد.

با توجه به میزان بالای مصرف برق سیستم‌های سرمایشی، مشترکان می‌توانند با تنظیم دمای کولرهای گازی خود روی ۲۴ تا ۲۵ درجه در تامین برق سهم بسزایی داشته باشند.

کارشناسان می‌گویند: ساعت‌های اوج مصرف از ساعت ۱۳ تا ۱۷ است که مشترکان باید دمای ترموستات کولر گازی را روی عدد ۲۴ درجه قرار دهند و از وسایل پرمصرف مانند ماشین لباسشویی، ظرفشویی و اتو بخار در این ساعت‌ها استفاده نکنند.

تعرفه برق برای مردم مناطق جنوبی کرمان کمرشکن است

شهرستان‌های جنوبی کرمان از جمله رودبار جنوب، جیرفت، کهنوج، قلعه گنج، منوجان، فاریاب و عنبرآباد از نظر آب و هوایی تابستانی بسیار گرم و زمستانی سرد و خشک دارند‌؛ علاوه بر آن، زمستان و تابستان زودرس بوده و شروع فصل گرما از فصل بهار و فصل سرما از پاییز است.
این مردم برای فرار از گرما و سرمای طاقت‌فرسا مجبور به استفاده از وسایل گرمایشی و سرمایشی برقی هستند ولی هزینه‌های بالای قبوض برق در این شرایط بد اقتصادی برای مردم این مناطق که شغل بیشتر آنان کشاورزی و دامپروری است کمرشکن است.

کارزار اهالی جنوب کرمان برای کاهش تعرفه برق

اما از آنجا که جنوب کرمان جزو مناطق محروم کشور قلمداد می‌شود و سیل، سرمازدگی و کاهش قیمت محصولات کشاورزی همراه با بسته شدن مرزها و عدم صادرات محصولات کشاورزی ضربه مهلکی به مردم این منطقه که نود درصد آنها کشاورز هستند زده است، مردم این منطقه اقدام به راه‌اندازی کارزاری برای مطالبه کاهش تعرفه برق شهرستان‌های جنوبی استان کرمان کرده‌اند.

در این کارزار از فریدون عباسی دوانی ریاست کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی خواسته شده که به این مطالبه پاسخ مثبت دهند و تعرفه برق را در این مناطق تا حد زیادی کاهش داده شود. مردم جنوب کرمان در این کارزار همچنین خواستار نظارت ویژه‌ای بر عملکرد ادارات برق این مناطق شدند.

نیاز رودبارجنوب به توسعه شبکه

قانعی فرماندار رودبارجنوب می‌گوید: کماکان خاموشی‌ها را داریم اما سرقت کابل‌های برق نیز به آن اضافه شده است.

وی افزود: با توجه به گستردگی منطقه نیازمند توسعه شبکه هستیم و علیرغم اینکه می‌گویند تعرفه برق 9 ماهه شده باز هم با فرمولی که حساب می‌کنند برای این مردم کمرشکن است.

پیگیری نمایندگان بی‌نتیجه بود
اعظمی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در این خصوص می گوید: از فروردین تا آبان ماه تعرفه‌ی ما مانند بندرعباس است.

وی افزود: من و آقای شکرالهی نماینده پنج شهرستان جنوبی مدت‌ها دنبال این بودیم تعداد ماه‌هایی که تعرفه مناطق گرمسیر شامل‌شان می‌شود بیشتر شود؛ اما نتیجه‌ای نگرفتیم.

وی اضافه کرد: دلیل رد شدن این خواسته را آقای شکرالهی بهتر می‌تواند توضیح دهد زیرا وی عضو کمیسیون انرژی است.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس ادامه داد: با توجه به پست 400 کیلوولتی که اخیرا در جیرفت افتتاح شد امیدواریم امسال شاهد هیچ خاموشی در این منطقه نباشیم.

متاسفانه «کرمان نو» موفق به برقراری ارتباط با شکرالهی نماینده مردم پنج شهرستان جنوبی کرمان نشد.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=67407
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.