یادداشتی به بهانه بازدید خبرنگاران از سفره‌های‌ هفت‌سین و المان‌های‌ نوروزی در‌ کرمان؛


هفت‌سین‌هایی که بهتر از این نمی‌شود

0

کوثر نمک‌شناس

نوروز ۱۴۰۵ به خاطر همه دلایلی که همگی خوب می‌دانیم رنگ و بوی متفاوتی از نوروز داشت، ایرانی‌ها تلاش کردند علی‌رغم همه سختی‌ها و عزاداری‌ها نوروز و نو شدن زندگی‌ را جشن بگیرند، برخی دیرتر‌ به این نتیجه رسیدند که نوروز و جشن نو شدن سال را در هر شرایطی باید برگزار‌ کرد، شهرداری کرمان هم امسال انگار جز همین برخی بود.

سفره‌های هفت‌سین و المان‌های‌ نوروزی ( المان به معنای نشانه است اما کلمه دقیقی برای آنچه در شهر کرمان نصب می‌شود نیست اما چون مصطلح شده استفاده می‌کنیم.) شبیه سال‌های اخیر و شاید سطح پایین‌تر از سال‌های اخیر بودند.

ایده‌های تکراری، ساده و گاهی اشتباهات تکراری در ساخت ایده‌ها کیفیت سفره‌های‌ نوروزی را تحت تاثیر قرار داده بود.

اما آیا این بضاعت شهرداری کرمان است؟ آیا نمی‌توان نوروز را در کرمان در سطح ویژه‌ای برگزار کرد؟

آیا نمی‌شود سفره‌های هفت‌سین خلاقانه و باکیفیت‌تر باشند؟

برای پاسخ دادن به این سوالات باید بدانیم شهرداری کرمان طی چه فرآیندی کارهای نوروزی‌اش را انجام می‌دهد و‌ آیا شهرهای دیگر توانستند راهی برای این پرسش پیدا کنند یا نه.

در واقع پاسخ به این سوالات آسان است اما شهرداری کرمان در اجرا دچار مشکل است، در‌واقع‌ دو روش برای ساخت و نصب دکورهای هفت‌سین در شهر وجود دارد، یکی فراخوان هنری دادن و دیگری ایده هنری دادن.

در حالت اول شهرداری باید طی فراخوان از هنرمندان ایده و اجرای آن را بخواهد و بعد با داوری صحیح که فرآیندی پیچیده دارد آثار‌ را در شهر نصب کند که البته مکان نصب هم می‌تواند با نظر هنرمند باشد. این روش قاعدتا باید تجمیعی و توسط سازمان زیباسازی شهرداری اجرا شود.

در روش دوم اما عده‌ای از کارکنان شهرداری که عمدتا واحدهای‌زیباسازی در مناطق مختلف شهری هستند ایده‌های تکراری هفت‌سین را از روی دست یکدیگر یا از شهرهای دیگر کپی می‌کنند و با اجرای ضعیف در شهر نصب می‌شود.

چیزی که امسال و سال‌های اخیر در شهر کرمان شاهدش بودیم همین نوع دوم بود البته با فشار جنگ و کمبود وقتی که وجود داشت.

اساسا شهرداری کرمان مدت‌هاست سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری را از متولی سیمای شهر تبدیل به مدیریت آبیاری فضای سبز کرده و البته در همان هم موفقیت‌آمیز عمل نکرده است.

در واقع به عنوان خبرنگار حوزه شهر تصور می‌کنم بضاعت شهرداری کرمان بیش از این‌هاست کماینکه سال‌هایی‌ را به یاد داریم که وضعیت شب عید شهر کرمان آبرومندتر بود، آنچه امروز چنین وضعیت آشفته‌ای ساخته جدی نگرفتن ساختار اداری و وفادار نماندن به آن است.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.