با حضور مسئولان استانی برگزار شد
بررسی پروژه راکد تولید سلولهای خورشیدی در قرارگاه نظارتی حمایت از تولید کرمان
قرارگاه نظارتی حمایت از تولید و سرمایهگذاری با حضور رئیس سازمان بازرسی استان و معاون اقتصادی استاندار کرمان برگزار شد و در این نشست، پرونده پروژه تولید سلولهای خورشیدی که به گفته مسئولان دو سال راکد مانده است، مورد بررسی قرار گرفت؛ پروژهای که رئیس سازمان بازرسی استان آن را مصداق تضییع حقوق بیتالمال عنوان کرد.
به گزارش کرمان نو، در نشست قرارگاه نظارتی حمایت از تولید و سرمایهگذاری استان کرمان که با حضور رئیس سازمان بازرسی استان و معاون اقتصادی استاندار برگزار شد، پرونده یک پروژه سرمایهگذاری که به مدت دو سال بلاتکلیف و متوقف مانده، روی میز بررسی قرار گرفت.
دادخدا سالاری، رئیس سازمان بازرسی استان کرمان، در این جلسه با اشاره به توقف این پروژه اعلام کرد: راکد ماندن این طرح طی دو سال گذشته عین تضییع حقوق بیتالمال است. وی تأکید کرد بخشی از سرمایه این پروژه متعلق به بانک بوده و حدود ۱۰ همت سرمایه درگیر آن است که باید در مسیر عمران و آبادانی هزینه میشد. به گفته وی، با توجه به شرایط موجود، از سوی این سازمان پروندهای در خصوص تضییع اموال دولتی تشکیل و موضوع در حال پیگیری است.
نماینده سرمایهگذار این پروژه نیز در این نشست با بیان اینکه سرمایهگذاری انجامشده دو سال است که راکد مانده، اظهار کرد: این طرح مربوط به تولید سلولهای خورشیدی برای نخستین بار در کشور و خاورمیانه با سرمایهگذاری خارجی است که متوقف شده و اکنون در قرارگاه نظارتی حمایت از تولید مورد بررسی قرار میگیرد.
وی افزود: این شرکت ظرفیت اشتغالزایی برای دو هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم را دارد، اما در ادامه مسیر، بانک به تعهدات خود عمل نکرد و آورده خود را تأمین نکرد. به گفته او، در آخرین جلسه که مرداد سال گذشته برگزار شد، مقرر شد با توجه به نیاز کشور به برق، پنج هزار مگاوات به چرخه برق افزوده شود؛ موضوعی که به گفته وی مورد تأکید رئیسجمهور نیز بوده و اهمیت این پروژه برای چرخه برق کشور را نشان میدهد.
نماینده سرمایهگذار ادامه داد: طبق ابلاغ صورتجلسه، بانک ملی باید ارزشگذاری سهام خود را انجام داده و نسبت به واگذاری و خروج اقدام میکرد که فرآیند کارشناسی آن دو تا سه ماه به طول انجامید.
معاون اقتصادی استاندار کرمان نیز در این نشست با اشاره به ارزش بالای سهام پروژه گفت: به دلیل ارزش بالای سهام، خریدار برای آن پیدا نشده و باید اطمینان و امنیت کامل به سرمایهگذار داده شود تا بتواند پروژه را به سرانجام برساند.
بر اساس اعلام مطرحشده در جلسه، میزان سرمایهگذاری انجامشده تاکنون بیش از ۳۵ همت بوده که از این میزان، بانک ملی در ابتدا ۷ همت آورده داشته است. همچنین پیشرفت فیزیکی پروژه ۵۷ درصد اعلام شد و ۸۰ درصد ماشینآلات آن وارد شده است.
در این نشست تأکید شد که این پروژه نخستین طرح از این نوع در خاورمیانه است و تنها هشت کشور در اختیار داشتن این فناوری را دارند. همچنین عنوان شد که استان کرمان برای اجرای این طرح انتخاب شده است.
رئیس سازمان بازرسی استان کرمان با اشاره به باقی ماندن تجهیزات در گمرک و بلاتکلیفی آنها، این وضعیت را نیز مصداق تضییع بیتالمال دانست و بر پیگیری جدی موضوع از طریق تشکیل پرونده تأکید کرد.