۱.۴ درصد کودکان بین ۳ تا ۶سال مستعد ابتلا به تنبلی چشم هستند

وی بهزیستی را به عنوان یکی از سازمان هایی دانست که در امر پیشگیری ماموریت اصلی را به عهده دارد و افزود که طرح پیشگیری از تنبلی چشم هر ساله از اول آبان ماه بین کودکان سن ۳ تا۶ سال برگزار می شود و هدف از این طرح شناسایی کودکانی است که در معرض تنبلی چشم، کم بینایی یا نابینایی قرار دارند.

مدیرکل بهزیستی استان افزود که سال گذشته از ۱۶۷ هزار کودک واجد شرایط طرح تنبلی چشم ۱۱۴ هزار کودک از این طرح استفاده کردند که حدود ۶۳ درصد از این کودکان را در بر گرفت.

صادق زاده ادامه داد که امسال نیز با توجه به هماهنگی ها و تعاملات خوبی که در قالب تفاهم نامه های پیشگیری از معلولیت ها بین دانشگاه علوم پزشکی، آموزش و پروررش و سایر نهادهایی که نقش دارند انجام شده است امیدواریم امکان پوشش این طرح را تا ۷۵ درصد افزایش دهیم.

وی با اشاره به اینکه افراد شناسایی شده در این طرح می توانند با کمترین هزینه درمان شوند، گفته در سال گذشته از افراد  مورد معاینه در طرح حدود ۳ هزار نفر دچار اختلالات بینایی بوده  که به اپتومتریست و چشم پزشکان  ارجاع داده شدند و تعداد ۳۰۰ نفر هم افرادی بودند که قطعا می توانستند نابینا شوند.

به گفته صادق زاده  گاهی با بستن یک چشم و استفاده از عینک و قطره می توان از این معلولیت که هزینه های زیادی را برای خانواده و جامعه به دنبال دارد پیشگیری کرد.

وی شیوع تنبلی چشم در کشور را ۱.۴ دهم درصد عنوان کرد و گفت که ۱.۴ درصد کودکان بین ۳ تا ۶ سال مستعد تنبلی چشم هستند که این میزان  آمار خوبی نیست و با تفکر پیشگیرانه و سلامت محوری است که می توانیم در سنین طلایی از معلولیتی که می تواند اثرات منفی روحی و جسمی و اثرات هزینه ای بسیاری را ایجاد کند پیشگیری کنیم.

صادق زاده از مشارکت و همکاری تمامی مهدکودک ها و مراکز پیش دبستانی مربوط به بهزیستی و آموزش و پرورش و خانه های بهداشت در این طرح خبر داد و افزود که امیدواریم بتوانیم با افزایش فضای مشارکتی در روستاهایی که صعب العبور بوده و این مراکز کمتر در آن فضاها وجود دارد با کمک دهیاران و بخشداران و شوراهای شهر و روستا امکان دسترسی از این طرح را برای کودکان آن مناطق به وجود آورده تا درمان گرهای بهزیستی آنجا حضور پیدا کرده و این طرح را اجرا کنند.

وی جمعیت پیش بینی شده در سال جاری را ۱۷۵ هزار کودک براساس آمار ثبت احوال اعلام کرد و گفت که امیدواریم بتوانیم این طرح را در مورد ۱۵۰ هزار کودک انجام داده و رشد چشمیگیر تری نسبت به سال های گذشته داشته باشیم.

صادق زاده تصریح کرد که  کرمان به لحاظ همکاری هایی که در آن وجود دارد و انعقاد تفاهم نامه های پیشگیرانه ای اولین استانی است که در پیشگیری از معلولیت ها قدم های خوبی برداشته است و هر ساله متفاوت از کشور آمارهایش رشد چشمگیری داشته است.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=5381
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.