پرداخت تسهیلات به روستاییان برای رونق تولید

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان گفت: در طرح «جهش حرکت» پنج روستا برای تولید پنج محصول جهت دریافت تسهیلات به بانک معرفی می‌شوند.

به گزارش کرمان نو، فاطمه سادات حسینی، مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان، در نشست خبری بررسی طرح جهش حرکت (۵ روستا، ۵ محصول) گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی که نشات گرفته از تعالیم قرآن و اسلام ناب محمدی است ما شاهد تحولات اساسی در نگاه ونگرش به زن و کرامت بانوان بوده و امروز با همین تعالیم شاهد ترقی جایگاه زن در کلیه امور اجتماعی، سیاسی و اقتصادی می‌باشیم.

حسینی در ادامه این نشست بیان داشت: در راستای محرومیت زدایی در مناطق محروم روستایی استان و لبیک گفتن به شعار سال رهبرمعظم انقلاب و در راستای جهش تولید، پشتیبانی و مانع زدایی‌ها و اشتغال بانوان، طرح جهش حرکت (۵ روستا، ۵ محصول) در این اداره کل در حال اجرا است، که می‌تواند باعث جهش تولید، تحول و پویایی روستا‌ها و مهاجرت نکردن روستاییان به شهر‌ها و جلوگیری آسیب‌های اجتماعی که مولد حاشیه نشینی روستاییان در شهرها است شود و اصل این حرکت، تجمیع ظرفیت‌های دولتی با همکاری سازمان‌های مردم نهاد برای اشتغال پایدار در روستا‌های هدف است.

او در ادامه ابراز داشت: در طرح جهش حرکت، پنج روستا، پنج محصول؛ هر بخشداری پنج روستا شامل سه روستای محروم و ۲ روستای برخوردار را انتخاب و سازمان جهاد کشاورزی نیز یک صندوق خرد برای حمایت ایجاد می‌کند.

مشاور استاندار گفت: اجرای این طرح بدین صورت است که ابتدا یک نفر به عنوان راهبر شغلی، متقاضیان را به سمت اشتغالزایی در محور و پتانسیل‌های روستا که بیشتر حول کشاورزی، دام و طیور، صنایع دستی، تولید پوشاک (خیاطی) و صنایع تبدیلی است هدایت می‌کند تا زمینه اشتغال مولد و پایدار در مناطق روستایی فراهم شود.

فاطمه السادات حسینی با بیان روند فرایند اجرای طرح افزود: در این طرح بر چند اصل تاکید شده که عبارت از؛ شناسایی ظرفیت‌ها به همت تسهیلگر علمی و تجربی روستا، تدوین اطلاعات و آمار وضعیت موجود روستا، شناسایی موانع مشاغل خانگی و کارگاه‌های تولیدی روستا، برگزاری جلسه رفع موانع تولید و ایجاد اشتغال در روستا، راه اندازی صندوق خرد محلی در روستا، آموزش مهارت‌های لازم به جامعه هدف، اجرای طرح راهبری شغلی در روستا، همکاری برای مجوز‌ها و برندسازی و عرضه محصولات و برگزاری نمایشگاه‌های موقت وراه اندازی فروشگاه‌های مجازی می‌باشند.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان، اصل و شالوده این طرح را مشارکت خانواده‌ها بیان و ابراز داشت: با توجه به نگرانی و مشکل روستاییان از بحث ضمانت تسهیلات، موانع دریافت تسهیلات (ضمانت) در این طرح برطرف شده تا متقاضیان به راحتی از تسهیلات استفاده کنند.

فاطمه السادات حسینی، با برشمردن دستگاه‌های دخیل در اجرای این طرح اظهارکرد: دستگاه‌های اجرایی و اقتصادی زیادی در این طرح اداره کل امور بانوان استانداری کرمان را همراهی می‌کنند و با برنامه ریزی‌های انجام شده این دستگاه‌ها بدون تداخل و موازی گری از مشاوره، اجرا و نظارت؛ این طرح را که باعث رونق و اشتغال در روستا‌ها برای عدم مهاجرت و خود باوری می‌باشد را اجرا خواهند کرد.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان، در پاسخ به سوالی درباره معیار و ملاک انتخاب روستا‌های دخیل در طرح گفت: در این طرح سه روستای محروم در هر بخش با رویکرد محرومیت زدایی و دو روستای مستعد وفعال به عنوان معین انتخاب و طرح اجرا خواهد شد.

۱۰ روستای محروم بخش زهکلوت پایلوت اجرای طرح جهش حرکت
حسینی گفت: ۱۰ روستای کم‌برخوردار زهکلوت و بخش مرکزی شهرستان رودبار جنوب به عنوان پایلوت یا نمونه نخستینِ طرح جهش حرکت، پنج روستا، پنج محصول در این استان انتخاب و با همکاری دستگاه‌های اجرایی ذیربط این طرح در این روستا‌ها اجرا شده است.

او با بیان زمان اجرای طرح گفت: در این طرح اصل بر رونق تولید و اشتغال در روستاه‌ها و تحرک اقتصادی در روستا‌ها می‌باشد و پروسه زمانی این طرح به سه بازه زمانی کوتاه مدت (یک ماهه) برای شناسایی ظرفیت‌های ۵ روستا در هر بخش، میان مدت (دو ماه) رفع موانع مشاغل موجود در روستا‌های شناسایی شده و بلند مدت: (سه ماه) ایجاد اشتغال پایدار روستایی و عرضه محصولات می‌باشد.

فاطمه السادات حسینی رسته‌های شغلی این طرح را ۵ رسته بیان و ابراز داشت: رسته‌های این طرح شامل، مشاغل کشاورزی، صنایع دستی، صنایع تبدیلی، تولید پوشاک و دام وطیور می‌باشد.

مشاور استاندار با بیان اینکه یکی از بانک ها به عنوان بازوی اقتصادی این طرح همراه روستاییان می‌باشد، اظهار کرد: روستاییان بعداز عضویت در کانون واعتبار سنجی تسهیلات توسط یکی از بانک ها و با سود ۴ درصد به صورت دیجیتال بدون مراجعه حضوری به بانک با هدایت راهبر شغلی در اختیار روستاییان می‌گذارد.

اوگفت: تسهیلات از یک میلیون تا شصت میلیون به اعضاء کانون قابل پرداخت می‌باشد و مشتریان خوش حساب با یک فقره چک می‌توانند تسهیلات دریافت کنند. در غیر اینصورت با تایید راهبر شغلی منطقه تسهیلات قابل پرداخت است.

او در ادامه با معرفی شرکت صنایع مس و بنیاد برکت به عنوان همراه و همیاران این طرح در جهت رونق تولید و اشتغال در روستاهاافزود: در طی تفاهم نامه‌ای که با این دو مجموعه بزرگ کشور یعنی بنیاد برکت و شرکت صنایع مس انعقاد شده است این اطمینان را داریم که همراهی این دو شرکت پرتوان و با بازده مالی و مدیریتی در این طرح شاهد روز‌های پررونقی در روستا‌های هدف خواهیم بود.

مشاور استاندار با بیان مشارکت‌های یکی از بانک ها و بنیاد برکت گفت: با حضور این دو بنگاه اقتصادی شاهد ایجاد اشتغال دوبرابری در این طرح خواهیم بود.

مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان با بیان کوتاه کردن روند دریافت تسهیلات برای رونق تولید و اشتغال در روستاه‌ها در این طرح خاطر نشان کرد: باهمکاری نهاد‌های دخیل دراین طرح و بانک روند دریافت تسهیلات تا حد ممکن کوتاه شده است و متقاضی پس از مراجعه به سازمان نظام مهندسی و ثبت نام در سامانه اشتغال خانگی، کارشناسان سازمان با تشکیل پرونده و بازدید ازمحل طرح، پرونده برای طی مراحل به جهادکشاورزی منطقه و اداره کارارجاع و پس از تایید توسط سازمان جهادکشاورزی به بانک عامل معرفی خواهد شد.

حسینی اظهار داشت: زمان اجرای طرح در سه بازه زمانی شامل کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت می‌باشد که به ترتیب برای شناسایی ظرفیت‌های ۵ روستا در هر بخش؛ رفع موانع مشاغل موجود در روستا‌های شناسایی شده و ایجاد اشتغال پایدار روستایی و عرضه محصولات می‌باشد.

او گفت: نتیجه این طرح تولید و اشتغال می‌باشد و با برنامه ریزی‌های انجام شده اقداماتی مانند شبکه فروش مهناج، برگزاری نمایشگاه فصلی و دائمی، ایجاد سایت و مرکز فروش محصولات روستاییان و فروش اینترنتی محصولات پیش بینی شده است؛ و این طرح تنها طرحی می‌باشد که زنجیره تولید و عرضه آن بدون واسطه بوده و به همین علت تولید کننده و مصرف کننده هر دو متنفع خواهند شد.

او در پایان با تشکر از کلیه دستگاه‌های متولی در این طرح عظیم که می‌تواند باعث مهاجرت معکوس، رونق تولید و اشتغال در روستا‌ها و خودباوری در جوامع روستایی شود گفت: ایمان دارم با استمداد از خداوند منان و همت وتلاش بانوان دیار کریمان به جهاد اقتصادی با تحریم و تهدید‌های دشمن می‌رویم تا بار دیگر اثبات کنیم که زنان کرمان و ایران اسلامی مانند سال‌های دفاع و شهادت این بار هم در سنگر دیگری به کشور خدمت و خالق برگ زرین دیگری از افتخارات ایران اسلامی خواهند بود.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=69555
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.