کمبود ۴۰۰ تخت بیمارستانی در شرق استان کرمان

شرق استان کرمان با کمبود ۲۰۰ تخت بیمارستانی روبه‌رو است و بیمارستان ۲۰۲ تختخوابی بم که در زلزله ۲۰ سال پیش این شهرستان تخریب شد هنوز ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم ندارد.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از تسنیم از کرمان، مردم شرق استان کرمان سال‌ها است که از کمبود بیمارستان و تخت‌های بیمارستانی در این منطقه رنج می‌برند و در سال‌های گذشته بیمارستان پاستور به‌عنوان تنها بیمارستان اصلی شرق استان کرمان بار مشکلات درمانی این منطقه را به‌تنهایی به دوش کشیده است و بهره‌برداری از سه بیمارستان ۳۲ تختخوابی در شهرستان‌های ریگان، فهرج و نرماشیر نتوانسته از بار مشکلات این بیمارستان کم کند.

 به گفته مسئولان بیمارستان پاستور تنها بیمارستان اصلی شرق استان کرمان است که ۳۴۰ تخت مصوب دارد و در حال حاضر ۳۱۵ تخت آن فعال است. سرانه تخت بیمارستانی نسبت به هزار نفر جمعیت در شرق استان کرمان ۰.۹ است که ۰.۷ تا میانگین کشوری فاصله دارد و به عبارتی برای رسیدن به میانگین کشوری سرانه تخت بیمارستانی، شرق استان کرمان به دو بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی دیگر نیاز دارد.

 در کنار همه مشکلاتی که مردم شرق استان کرمان در کمبود تخت و بیمارستان دارند قرارگرفتن یکی از محورهای مهم ترانزیتی شرق کشور در این منطقه و تردد بالای خودروهایی که اقدام به قاچاق سوخت و انسان می‌کنند و آمار بالای تصادفات این خودروها بر مشکلات شرق استان کرمان افزوده است. مشکلاتی باید عدم احداث بیمارستان ۲۰۲ تختخوابی بم را به آن افزود بیمارستانی که در زلزله سال ۸۲ بم تخریب شد و پس از گذشت قریب ۲۰ سال از آن زلزله مهیب هنوز ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی هم ندارد.
علی صدیقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم با اشاره به اینکه بیمارستان پاستور تنها بیمارستان اصلی شرق استان کرمان است که ۳۴۰ تخت مصوب دارد که در حال حاضر ۳۱۵ تخت آن فعال و درحال‌خدمت دادن به مردم این منطقه است، اظهار داشت: این بیمارستان در ابتدا ۹۶ تختخوابی بوده و در این سال‌ها به ۳۴۰ تعداد ارتقا پیدا کرده است.

 او ادامه داد: بااین‌وجود اورژانس بیمارستان پاستور بم جزو سه اورژانس شلوغ کشور است که از جمله دلایل آن می‌توان به تک بیمارستانی بودن شهرستان بم و قرارگرفتن آن در مسیر جاده ترانزیتی و تردد بالای خودروهایی که اقدام به قاچاق سوخت و انسان می‌کنند اشاره کرد.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم با بیان اینکه سرانه کشوری تخت بیمارستانی به‌ازای هزار نفر جمعیت ۱.۶ است که این آمار در شرق استان، استان کرمان خیلی پایین‌تر از میانگین کشوری است، گفت: با تلاش‌های انجام شده در سال‌های گذشته بیمارستان‌های فهرج، ریگان و نرماشیر در شرق استان کرمان راه‌اندازی شده است بااین‌وجود از سرانه کشوری خیلی عقب هستیم.

او با اشاره به اینکه این سرانه در شرق استان کرمان ۰.۹ است که ۰.۷ تا میانگین کشوری فاصله دارد، افزود: ۴۰۰ تخت تا رسیدن به استاندارد امروز کشور کم داریم و برای رسیدن به سرانه کشوری شرق استان کرمان به دو بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی دیگر نیاز دارد.

 صدیقی با بیان اینکه بیشتر مشکلاتی که مردم در شرق استان کرمان دارند در حوزه کمبود تخت‌های بیمارستانی است، گفت: ضریب اشغال بیمارستان پاستور بم از بالاترین ضریب اشغال بیمارستان‌ها در کشور است؛ حدود ۸۵ درصد تخت‌های ما همیشه اشغال است و این ضریب اشغال گاهی تا ۱۰۰ درصد هم می‌رسد.

او با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر تلاش‌های زیادی برای توسعه بیمارستان پاستور شده است، افزود: بیمارستان پاستور تنها بیمارستان اصلی شرق استان کرمان است و بیمارستان‌های فهرج، ریگان و نرماشیر همه ۳۲ تختخوابی هستند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم با تأکید بر اینکه برای حل مشکل این منطقه نیازمند احداث بیمارستان‌های جدید در شرق استان کرمان هستیم، گفت: قبل از زلزله سال ۸۲ بم، یک بیمارستان امام خمینی (ره) را در این منطقه داشتیم و بیمارستان پاستور در حال ساخت بود.

 او با بیان اینکه بر اثر زلزله بیمارستان امام خمینی (ره) تخریب شده و بیمارستان پاستور دو سال بعد از زلزله با ۹۶ تخت بیمارستانی به بهره‌برداری رسید، افزود: بعد از گذشت ۲۰ سال از زلزله هنوز بیمارستان امام خمینی (ره) ساخته نشده است.

 صدیقی با اشاره به اینکه بیمارستان ۲۰۲ تختخوابی امام خمینی (ره) بم سال ۹۴ کلنگ‌زنی شده و بعد از گذشت ۸ سال هنوز زیر ۲۰ درصد پیشرفت دارد، گفت: برای حل مشکل کمبود تخت در این منطقه باید این بیمارستان به‌سرعت تکمیل شود.

او ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده در سفر استانی آیت‌الله رئیسی به کرمان ۵۰۰ میلیارد تومان مصوبه برای این بیمارستان داشتیم که این اعتبارات از طریق سازمان برنامه‌وبودجه و وزارت بهداشت باید تأمین شوند.

 رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم با اشاره به اینکه شرق استان کرمان به دو بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی نیاز دارد، گفت: در کنار تکمیل این بیمارستان باید ساخت یک بیمارستان ۲۰۰ تختخوابی دیگر نیز در شرق استان کرمان آغاز شود تا این منطقه به میانگین کشوری سرانه تخت برسد.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=110630
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.