با وجود تولید ۷ برابری پسته در سیرجان نسبت به سال قبل


قطعی نوبتی برق در ترمینال‌های پسته کشاورزان را نگران کرده است

 هر چند از زمان پیک مصرف برق عبور کرده‌ایم؛ اما گویا سهمیه‌بندی برق در مراکز فراوری پسته که به ترمینال‌های پسته در استان کرمان شهرت دارند یکی از مشکلات کشاورزان است.

به گزارش کرمان‌نو به نقل از مهر، شهرستان سیرجان در غرب استان کرمان یکی از قطب‌های تولید پسته در کشور محسوب می‌شود این شهرستان پس از رفسنجان بیشترین میزان پسته را در استان تولید می‌کند و پس از سه سال پی‌درپی خسارت سنگین سرمازدگی و خشکسالی به باغ‌های این شهرستان و ضرر هنگفتی که مردم این شهرستان تحمل کردند در سال جاری میزان تولید پسته به وضعیت عالی برگشته است.

 هر چند از زمان پیک مصرف برق عبور کرده‌ایم؛ اما گویا سهمیه‌بندی برق در مراکز فراوری پسته که به ترمینال‌های پسته در استان کرمان شهرت دارند یکی از مشکلات کشاورزان است.

 یکی از کشاورزان سیرجان دراین‌خصوص گفت: پس از برداشت پسته باید اقدام فوری در راستای پوست کندی و فراوری انجام شود در غیر این صورت شاهد کاهش وزن و کاهش کیفیت محصول خواهیم بود.

 محمدحسنی گفت: در صورت اجرای این طرح در ترمینال‌های پسته شاهد بروز خسارات به کشاورزانی می‌شویم که بعد از سه سال خسارت در سال جاری کمی وضعیت بهتری دارند.

 او ادامه داد: در این شرایط و با افزایش قیمت نهاده‌های تولید اقدام به تولید محصول می‌کنیم و انتظار داریم شرایط برای تولید و رفع موانع تولید مهیا باشد.

 علی عقیلی نیز یکی دیگر از کشاورزان سیرجانی است که با وجود خشکسالی و مشکلاتی که در مسیر تولید محصولات کشاورزی وجود دارد اقدام به تولید می‌کنیم و انتظار داریم حمایت لازم از کشاورز نیز انجام شود، اما یک‌بار با مشکل برق مواجه می‌شویم و یک‌بار هم موانعی در صادرات و رعایت افراطی استانداردهای صادراتی مواجه می‌شویم.

 او از مسئولان استان خواست اقدامات لازم در راستای بهبود شرایط در زمان فراوری محصول انجام شود تا کشاورزان بعد از چند سال ورشکستی بتوانند حداقل هزینه‌هایی که در طول سه سال گذشته انجام داده‌اند را تأمین کنند.

 او ادامه داد: از طرفی هم برای آبیاری پسته در این زمان از سال که پسته در معرض مشکلات فراوانی قرار دارد برق موتورپمپ‌ها سهمیه‌بندی شده و در طول تابستان نیز این مشکل وجود داشت که می‌توان به محصول خسارت وارد کند.

او گفت: اگر برق در ترمینال‌های ضبط هم با این رویه مواجه شود محصولی که در ترمینال وجود دارد خراب می‌شود و زحمات کشاورزان هدر می‌رود.

 ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن محصول برداشت می‌شود

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان در این زمینه می‌گوید: هم اکنون کار برداشت پسته در ۵۳ هزار هکتار باغ پسته در شهرستان سیرجان در حال انجام است.

 اکبر محمودآبادی افزود: پیش‌بینی می‌کنیم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تن پسته در این شهرستان برداشت و روانه بازارهای خارجی و داخلی می‌شود. شهرستان سیرجان شرایط مطلوبی در راستای تولید این محصول دارد و شرایط آب‌وهوایی منطقه برای تولید محصول باکیفیت مهیا است.

او عنوان کرد: یکی از چالش‌های جدی در شهرستان کمبود آب است که باید برای رفع این مشکل چاره‌اندیشی کنیم.

 بااین‌وجود کشاورزان خوشحال هستند که سرانجام بعد از چند سال سرمازدگی در سال جاری وضعیت تولید محصول بهبودیافته است، این روزها کار و تلاش در مزارع، باغ‌ها و ترمینال‌های ضبط پسته موج می‌زند.

 افزایش ۷ برابری تولید پسته / فعالیت ۷۰۰ ترمینال ضبط

 معاون فرماندار سیرجان نیز دراین‌خصوص گفت: روند برداشت پسته در شهرستان به‌خوبی در حال انجام است و تمام تلاش خود را برای تسهیل کار برداشت و فراوری پسته به کار گرفته‌ایم.

 اکبر عباس‌پور افزود: صدها ترمینال ضبط پسته در شهرستان در حال فعالیت هستند و هزاران نفر کارگر دائمی و فصلی نیز در این مراکز در حال کار هستند.

او کشاورزی و تولید پسته را یکی از مهم‌ترین زمینه‌های اقتصادی شهرستان سیرجان عنوان کرد و بیان داشت: تلاش خود را برای بهبود شرایط کشاورزان به کار گرفته‌ایم.

 او ادامه داد: تولید محصول در باغ‌های سیرجان نسبت به سال گذشته حداقل ۷ برابر افزایش‌یافته است.

اکبر عباس‌پور گفت: ۷۰۰ ترمینال ضبط پسته در شهرستان فعال است که مکانیزه و نیمه مکانیزه و سنتی هستند.

 کشاورزان انتظار دارند که مسئولان در راستای حل مشکلات ناشی از مسائل مختلف همکاری و همیاری بیشتری داشته باشند از سوی دیگر روند صادرات محصول پسته نیز به دلیل سخت‌گیری‌هایی که در گمرکات استان کرمان وجود دارد با چالش مواجه شده است.

 سخت‌گیری‌هایی که انجام می‌شود سبب شده کشاورزان کرمانی پس از انتقال محصول به استان‌های دیگر و گاه استان‌های مرزی محصول را از گمرکات سایر استان‌ها به کشورهای مقصد صادر کنند.

 بخش قابل‌توجهی از پسته استان کرمان پس از فراوری و خشک‌شدن به چین صادر می‌شود این در حالی است که به دلیل عدم برداشت محصول طی سه سال گذشته بخش زیادی از بازار جهانی پسته استان کرمان مورد تهیه قرار گرفته است و تسهیل در روند صادرات پسته ایران که از برند جهانی برخوردار است ضروری به نظر می‌رسد.

 در راستای پویایی تولید و افزایش انگیزه کشاورزان همکاری و حمایت از کشاورزان ضروری است.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=109502
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.