مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمان اعلام کرد:


وضعیت آب شرب ۱۴ شهر استان کرمان فوق بحرانی/ آبرسانی سیار به ۱۰۰۰ روستا

مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمان با بیان این مطلب که باتوجه به خشک شدن بیشتر چشمه های کوهستانی لذا همه مناطق کوهستانی دچار چالش هستند، تصریح کرد: ۱۴ شهر استان در وضعیت فوق العاده بحرانی به لحاظ آب شرب قرار دارند.

به گزارش کرمان نو، محمد طاهری پیش از ظهر امروز ۲۶ فروردین ماه در اولین جلسه ستاد بحران استان کرمان در سال جدید گفت: میزان بارندگی استان حدود ۳۵ میلمتر است لذا امسال پرچالش ترین سال را در حوزه آب شرب خواهیم داشت.

وی با ابراز تاسف از اینکه ۹۳ درصد آب شرب استان از چاه ها و منابع زیرزمینی تامین می شود، ادامه داد: استان کرمان به لحاظ تامین آب شرب بدترین شرایط را در کشور دارد زیرا سایر استان ها به منابع آب پایدار متصل هستند.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان کرمان بیان کرد: متاسفانه عمق چاه های ما از ۱۵۰ به ۲۷۰ متر افرایش یافته و برخی از چاه ها هزینه انرژی مصرفی آنها به حدی زیاد است که دیگر بهره برداری از آنها اقتصادی نیست.

وی با اشاره به اینکه در تامین آب شرب شهر کرمان با مشکل مواجه هستیم، اظهار کرد: آب شرب شهر کرمان از ۱۰۰ کیلومتری تامین می شود زیرا منابع نزدیک تامین آب شرب شهر خشک شده اند.

طاهری یکی از دلایل افزایش مصرف آب شرب در سال های اخیر را شیوع کرونا دانست و تصریح کرد: اجرای پروژه های اضطراری فقط مُسکن هستند، بهره برداری از ۷ حلقه چاه جدید برای موارد اضطراری در نزدیکی شهر کرمان در حال اتمام هستند.

وی مهندسی مجدد و اصلاح شبکه را از اقدامات این سازمان برشمرد و بیان کرد: مشترکین پرمصرف را شناسایی کردیم.

مدیرعامل آبفای استان کرمان بیان کرد: تصفیه خانه ۹ شهر از جمله شهرهای شهربابک، خرسند، جیرفت، ریگان، فهرج و … اجرا شده و یا درحال اجراست تا کیفیت آب شرب آنها افزایش پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه اعتراضات مردم از هم اکنون در زمینه آب شرب آغاز شده، تاکید کرد: حاشیه نشینی باید ساماندهی شود زیرا بیشتر معترضین انشعاب آب ندارند و غیرمجاز انشعاب کشیده اند و تقاضا داریم که به این موضوع رسیدگی شود.

طاهری با بیان این مطلب که باتوجه به خشک شدن بیشتر چشمه های کوهستانی لذا همه مناطق کوهستانی دچار چالش هستند، تصریح کرد: ۱۴ شهر استان در وضعیت فوق العاده بحرانی به لحاظ آب شرب قرار دارند که این شهرها ۶۶ درصد جمعیت استان را در خود جای داده اند به طور مثال شهرهای کرمان، زرند، راور، سیرجان، جیرفت از این دسته هستند که ما را دچار مشکل اساسی می کنند.

وی با یادآوری اینکه فقط از سد بافت برای آب شرب استفاده می شود، اظهار کرد: شهر سیرجان نیز یک ششم نیاز آب شربش از سد تامین می شود.

مدیرعامل آبفای استان کرمان تاکید کرد: هر کاری در استان می توانستیم برای کاهش مشکل آب شرب انجام داده ایم و باید بدانید که در برخی از مناطق استان منابع آب در دسترس وجود ندارد.

وی اظهار کرد: میزان مصرفی آب شرب شهر کرمان در پیک مصرف ۳ هزار و ۷۹ لیتر در ثانیه است و حداکثر آب شربی که ما می توانیم برای شهر کرمان تامین کنیم ۱۹۳۴ لیتر در ثانیه است لذا ۱۱۱۴ لیتر بر ثانیه آب شرب در کرمان کمبود داریم.

طاهری خاطرنشان کرد: امسال به بیش از ۵۰۰ تانکر آبرسانی نیاز داریم زیرا امسال به ۱۰۰۰ روستا باید آبرسانی سیار شود.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=68436
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.