رییس جهاد کشاورزی شمال:


85هزار تن خرمای کرمان به دلیل مشکلات آب‌و‌هوایی از بین رفت

از 180هزار تن خرمای مضافتی حوزه شمال استان، 70 تا 85 هزار تن از بین رفته است.

امروز پنج شنبه هفتم شهریور ماه نشست خبری رییس جهاد کشاورزی شمال استان در ساختمان دوم جهاد کشاورزی شهرستان برگزار شد، در این جلسه رییس جهاد کشاورزی  به سوالات خبرنگاران پاسخ داد:

«سعیدی» رییس جهاد کشاورزی شمال استان در پاسخ به سوال خبرنگار کرمان نو، در خصوص وضعیت خرمای امسال گفت: «سطح زیرکشت خرما در حوزه جهاد کشاورزی شمال، نزدیک به ۳۰هزار هکتار است که ۲۲هزار و ۵۰۰ هکتار آن بارور هست، پیش بینی ما این بود که امسال بیش از ۱۸۰هزار تن تولید خرما داشته باشیم، اما از ۱۵تا ۱۷مرداد گرمای بیش از حد، باعث خشکیدگی خوشه خرما در فهرج، ریگان،نرماشیر و بروات شد. در فروردین ماه هم شرق استان به خصوص ریگان و بم درگیر طوفان، سرما و بارندگی شدند  و همین  موضوع باعث عدم تلقیح درختان خرما شد، متاسفانه امسال بالای ۷۰تا ۸۵هزار تن خرمای مضافتی از بین رفته است.»

«عباس سعیدی» در خصوص جبران خسارت سیلابی که وزارت کشور برای استان کرمان لحاظ نکرده بود، توضیح داد: «وزرات کشور برای جبران خسارات سیلاب فروردین ماه، در استان کرمان، مبلغی را لحاظ نکرده بود، اما با پیگیری‌های انجام شده، اخیرا ۵۰میلیارد تومان برای کل استان اعلام شده و احتمال دارد ۶۰میلیارد تومان هم به آن اضافه شود.»

«ما قبول نداریم که 94درصد آب برای کشاورزی استفاده می شود»

رییس جهاد کشاورزی شمال استان استفاده 94درصدی آب در کشاورزی را رد کرد و گفت: «ما قبول نداریم که 94درصد آب برای کشاورزی استفاده می شود، اما می پذیریم که این آب بین 65 تا 70 درصد است، آنچه این درصد را در نظر دیگران افزایش داده، آب باران است، در حالی که کل آب باران از طریق سدها وارد باغ های کشاورزی نمی شود. مصداق آن هم شهرستان نرماشیر است که باید 42 میلیون مترمکعب آب در سال برای باغات این منطقه از سد «نسا» رها شود و از 17کیلومتر خاکی بگذرد، در نتیجه فقط مقدار جزیی آب به باغ می رسد.»

سعیدی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران درباره بهره برداری پایین بخش کشاورزی توضیح داد:« بهره برداری بخش کشاورزی، پایین نیست و تمام تلاش ما برای افزایش آن است. درواقع یک کشاورزی خرده مالک دو هکتاری را به ما داده‌اند و یک کشاورزی در سطح بالا را از ما انتظار دارند. اگر دیگران روش بهتری با این امکانات را پیشنهاد می دهند،به ما هم بگویند.»

گلخانه ها دغدغه بخش کشاورزی هستند

وی در خصوص گلخانه ها هم گفت:  «گلخانه ها دغدغه بخش کشاورزی هستند، امسال تمام اعتبارات بند الف تبصره 18 را برای این محل در نظر گرفتیم، از اول امسال تا به امروز 70هکتار از گلخانه ها صاحب، پیدا کرده و در حال سرمایه گذاری هستند.»

«سعیدی» درباره مگس مدیترانه ای اعلام کرد: «این آفت از ابتدا سال گذشته در گلبافت شروع شد. این مگس می‌تواند به 300گونه میوه آسیب برساند. در اصل وقتی میوه‌ای تغییر رنگ می دهد این آفت روی آن می نشیند، تخم ریزی می کند و باعث لهیدگی میوه می شود. سال گذشته این آفت کنترل شد و امسال حتی به منطقه ده‌سرد ارزوییه هم رسید.» وی ادامه داد: «از آنجایی که روش اصلی برخورد با آفت آموزش است، پیشنهاد ما این است که کشاورز برای مقابله با آن، به زمان برداشت محصول توجه کند و محصولات آفت خورده را هم دفن کند، این آفت سم پاشی ندارد.»

رییس جهاد کشاورزی شمال در خصوص خارج شدن مرغ از استان کرمان هم گفت: «ماه گذشته جوجه ریزی 2میلیون و 600هزار قطعه مرغ صورت گرفته، وظیفه جهاد، تولید است، اگر مرغ به خارج از استان انتقال پیدا می‌کند به ما مربوط نیست، در واقع ما ارز 4هزار و 200 تومانی مخصوص دانه مرغ  را به مرغدار می دهیم و تعهد می‌گیریم که محصول را به بازار ارایه کنند، لیست مرغداران هم به دستگاه های نظارتی داده می شود. بعد از آن دیگر مربوط به ما نیست.»

پروژه های هفته دولت جهاد کشاورزی

«سعیدی» در خصوص پروژه های هفته دولت توضیح داد:« از سال ۹۷تا به امروز هزار و 631پروژه عمرانی و تولیدی در زیر بخش های آب و خاک، تولیدات گیاهی، صنایع تبدیلی، تکمیلی کشاورزی، دام و طیور، آبزیان و منابع طبیعی آماده بهره برداری هستند. برای این پروژه ها اعتبار ۷۵۰میلیارد تومان از اعتبارات دولتی، تسهیلات بانکی و سرمایه گذاری خصوصی در نظر گرفته شده و برای دو هزار و 240نفر در این زمینه اشتغال زایی شده است.»

وی ادامه داد: «از ۶۷ صنایع تبدیلی، تکمیلی و غذایی بهره برداری شده که ظرفیت آن ها برابر با  ۱۲۸هزار تن مواد خام کشاورزی است. ۱۲۸میلیارد تومان برای آن سرمایه گذاری شده و برای ۶۶۴نفر نیز اشتغال زایی شده است. همچنین طرح های در دست اقدام حوزه صنایع تبدیلی، 56 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند که ۹۵میلیارد تومان در این زمینه سرمایه گذاری شده و پیش بینی می شود 300نفر در آن مشغول به کار شوند.»

به گفته «سعیدی» 40 واحد گلخانه‌ای سبزی، صیفی و گیاهان زینتی در استان در سطح 25هکتار در هفته دولت به بهره برداری رسید که  ظرفیت تولید این گلخانه ها در ده شهرستان ، 6هزار ۲۵۰تن است. پیش بینی می شود ۲۵۰نفر در این زمینه مشغول به کار شوند. ۵۰میلیارد تومان هم برای این طرح سرمایه گذاری شده است. در واقع طی پنج سال اخیر گلخانه های شمال استان از ۶۰هکتار به ۲۰۰هکتار رسیده اند و رشد 230درصدی داشته اند. تسهیلات گلخانه بین دو میلیارد تا ۶میلیارد تومان بوده و محصولات آن ها هم گل های زینتی، خیار و گوجه است.

وی در ادامه یاد آور شد: «عملیات اجرایی و تکمیل تعداد ۶۹گلخانه با ۴۵هکتار آغاز شده و ۴۵۰نفر جهت اشتغال پیش بینی شده و اعتبار این عملیات ۱۲۰میلیارد تومان است. هر گلخانه ۱۰تا۱۲نفر را اشتغال زایی می کند.»

رییس جهاد کشاورزی ادامه داد: «300طرح کشت  گیاهان دارویی و گیاهان کم آب در سطح ۶۰۰هکتار  به بهره برداری رسیده  و ۱۵میلیارد تومان برای آن سرمایه گذاری شده است. طرح کشت گیاهان دارویی و گیاهان کم آب از 3هزار  و 700هکتار به 6هزار و 500 هکتار افزایش پیدا کرده و رشد ۷۵درصدی داشته است.»

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=33372
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.