مدیر کل دامپزشکی استان کرمان خبر داد


پایان طرح واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین در استان کرمان

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان از پایان طرح واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین استان کرمان خبر داد.

به گزارش کرمان نو به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی کرمان، حسین رشیدی گفت: واکسیناسیون تب برفکی دام سنگین با پوشش کامل جمعیت دامی، از اواخر شهریور ماه سالجاری با مشارکت بخش دولتی و خصوصی در واحدهای صنعتی، نیمه صنعتی و روستایی و عشایری آغاز شد که تا اوایل آذر ماه ادامه داشت.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان بیان داشت: با توجه به افزایش تردد نقل و انتقال دام در سطح استان و احتمال خطر شیوع بیماری، پوشش واکسیناسیون در جمعیت دامی شهرستان‌ها به صورت کامل انجام شد و تمامی جمعیت دام سنگین (بیش از ۵۰ هزار رأس دام) واکسینه شدند.

وی با اعلام اینکه یکی از مهمترین اقدامات برای جلوگیری از شیوع ویروس تب برفکی به عنوان یکی از زیانبارترین بیماری‌های دام، واکسیناسیون به موقع و منظم با استفاده از واکسن مؤثر است، تصریح کرد: هر ساله، بیماری‌های مختلفی دام‌ها را مبتلا می‌کند که این بیماری‌ها تهدیدی برای بهداشت دام و بهداشت عمومی جامعه هستند.

رشیدی با تشکر از تلاش‌های مستمر و ایثارگرانه مدافعان سلامت جامعه در مبارزه با ویروس کرونا، اعلام داشت: در حال حاضر که مدافعان سلامت استان تمامی تلاش خود را در مقابله با شیوع ویروس کووید -۱۹ انجام می‌دهد، نیروهای این اداره کل به عنوان یکی از ارکان سلامت جامعه با اجرای طرح‌های واکسیناسیون دام‌های استان توانسته‌اند از همه گیری بیماری‌های دامی و مشترک بین انسان و دام، استان را مصون نگه دارند.

کاهش کانون‌های تب برفکی در کرمان

رشیدی از کاهش کانون‌های تب برفکی در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته در استان خبر داد و اظهار داشت: این ویروس سویه‌های مختلفی دارد که خوشبختانه تاکنون تلفات دام سنگین در استان گزارش نشده است و وضعیت دام‌های استان مطلوب است.

وی عنوان کرد: این بیماری با واگیری فراوان در بین دام‌ها، باعث کاهش وزن و تولید شیر دام می‌شود که از این منظر خسارت اقتصادی فراوان به دامداران وارد می‌کند.

مدیر کل دامپزشکی استان کرمان اظهار داشت: علائم بیماری تب برفکی شامل بروز زخم‌های شدید در دهان، لثه و پستان گوسفند، لاغری و کاهش شیر در گاوها و مرگ و میر دام می‌شود و از آنجا که این بیماری مانند بسیاری دیگر از بیماری‌های ویروسی، درمان خاصی ندارد، رعایت اصول بهداشتی، قرنطینه‌ای و اجرای اصول امنیت زیستی در کنار امر واکسیناسیون، در جلوگیری از بروز و شیوع این بیماری بسیار مؤثر است.

وی اعلام کرد: اصول بهداشتی پیش گیری از این بیماری شامل ضدعفونی کردن دامداری‌ها، استفاده از آهک و آب آهک، شعله دادن به محیط و استفاده از مواد ضدعفونی و … است.

وی آموزش دامداران را یکی از راههای مؤثر در کنترل این بیماری اعلام کرد و افزود: این اداره کل با روش‌های مختلف نظیر ارسال پیامک، آموزش چهره به چهره و انتشار اخبار مربوطه در رسانه‌ها، اطلاعات و نکات پیش گیری لازم این بیماری را به دامداران داده است.

رشیدی با بیان اینکه پوشش واکسیناسیون زمانی جواب می‌دهد که دامداران نکات بهداشتی و قرنطینه‌ای را در دامداری تحت فعالیت خود، به نحو شایسته انجام دهند و از جابجایی و نقل و انتقال دام بدون نظارت بهداشتی دامپزشکی خودداری کنند، از دامدارانی که همکاری و تعامل لازم را با اکیپ‌های دامپزشکی برای انجام عملیات مایه‌کوبی و سایر خدمات دامپزشکی داشته‌اند تشکر کرد.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=80876
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.