نخلداران جنوب کرمان آفت کرم میوه‌خوار خرما را جدی بگیرند

مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان بر توجه بیشتر نخلداران هفت شهرستان جنوبی این استان به آفت کرم میوه‌خوار خرما تاکید کرد.

به گزارش کرمان نو به نقل از ایرنا، ابولحسن پیرنیا، نام این آفت را کرم میوه خوار خرما عنوان کرد و تغییر رنگ میوه (قهوه ای و قرمز) – ریزش شدید میوه ها پس از تلقیح و مشاهده ورود لارو و سوراخ روی میوه را از علائم این آفت برشمرد.

وی شرایط ورود آفت کرم میوه خوار خرما را به باغ های منطقه جنوب کرمان مساعد دانست و نسبت به احتمال خسارت این آفت به خرما داران هفت شهرستان جنوبی استان کرمان هشدار داد.

مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان روش های مبارزه با آفت کرم میوه خوار خرما را مکانیکی و شیمیایی برشمرد  و بر مشاوره با کارشناسان کشاورزی در این زمینه تاکید کرد.

وی به روش های مبارزه مکانیکی با آفت کرم میوه خوار خرما اشاره کرد و جمع آوری و انهدام میوه های آلوده، هرس دمبرگ و حذف الیاف اطراف تنه، تکریب (کوتاه کردن دمبرگها) و هرس به موقع، رعایت اصول به باغی و رعایت اصول آبیاری را از جمله روش های مکانیکی مبارزه با آفت کرم میوه خوار خرما دانست.

پیرنیا، حذف پاجوش های اضافی و جمع‌آوری بقایای گیاهی و انتقال به خارج از باغ و امحا آن ها و کنترل علف های هرز را از دیگر روش های مبارزه مکانیکی با آفت کرم میوه خوار خرما برشمرد.

وی گفت: سم پاشی نوبت اول یک هفته تا 10 روز پس از تلقیح خرما و نوبت دوم چهار تا پنج هفته پس از اولین سمپاشی از روش های مبارزه شیمیایی با آفت کرم میوه خوار خرما است.

مدیر روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان به استفاده از سموم در آفت کرم میوه خوار خرما اشاره و سموم مالاتیون و هگزافلومورون (کنسالت) را برای مبارزه با این آفت توصیه کرد.

پس از حذف برگ‌های نخل خرما در عمل هرس، دمبرگ‌های آن‌ها بر روی تنه نخل باقی می‌مانند که هر کدام از این دمیرگ‌ها کرب (frond stub) نامیده می‌شود و به عمل کوتاه کردن کربها، تکریب (cutting of frond stubs) گفته می‌شود.

لینک کوتاه مطلب : https://kermaneno.ir/?p=86094
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.